sâmbătă, decembrie 2, 2023
ACTUALITATEȘapte din zece americani nu vor ca Joe Biden să mai candideze...

Șapte din zece americani nu vor ca Joe Biden să mai candideze pentru un mandat. Puțin peste 60% nu îl vor nici pe Donald Trump

Șapte din 10 americani nu vor ca președintele SUA, Joe Biden, să candideze pentru un al doilea mandat, potrivit unui sondaj dat publicității vineri, conform căruia o treime dintre respondenți consideră că liderul american este mult prea în vârstă, transmite EFE, citat de Agerpres.

Sondajul, realizat în comun de Centrul de Studii Politice al Universității Harvard și de The Harris Poll, arată că Biden este văzut drept un lider prost de către 45% dintre cei care nu vor ca el să continue la Casa Albă după alegerile prezidențiale din 2024.

Potrivit sondajului, Biden, în vârstă de 79 de ani, ar primi sprijinul a doar 30% dintre democrați în alegerile primare din propriul partid politic. Nici predecesorul său, republicanul Donald Trump, în vârstă de 76 de ani, nu stă mai bine: 61% dintre respondenți nu vor să-l vadă încă o dată în fruntea țării, după mandatul pe care l-a avut între anii 2017-2021.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Circa 33% dintre cei care nu-l susțin cred că, dacă ar ajunge din nou la Casa Albă, Trump ar diviza țara și îl consideră vinovat de instigarea la asaltul asupra Capitoliului SUA, din 6 ianuarie 2021.

Acest sondaj a fost publicat în aceeași zi în care o altă cercetare similară a relevat că, în cazul în care ambii politicieni se vor prezenta din nou la scrutinul din 2024, ar rezulta practic o egalitate la urne.

Potrivit acestui al doilea sondaj, realizat de universitatea privată Emerson College, din Boston, Biden ar obține 44% din voturi, iar Trump, circa 39%, în pofida faptului că doar 40% dintre cei chestionați consideră că actualul președinte face o treabă bună.

Vicepreședintele Statelor Unite, Kamala Harris, a indicat că Joe Biden „intenționează să candideze” la următoarele alegeri din țară, programate pentru 2024, ceea ce a stârnit încă o dată speculații, având în vedere vârsta sa înaintată – ar candida pentru realegere la vârsta de 81 de ani.

„Președintele intenționează să candideze și dacă o va face, voi fi partenera lui. Am candida împreună”, a spus Harris miercuri, în timp ce se pregătea să plece în California la bordul Air Force Two, citează HotNews.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

1 COMENTARIU

  1. Ăsta-i un sondaj făcut la coadă la social, chestia aia cu 44/39% susținere la prezidențiale seamănă cu ăia 98% a lui Hillary. 40% aprobă tembelismele lui Biden e de domeniul fantasmagoriei. Trump i-ar fi dat fum, big time lui Brandon fără swamp, fake press și Domino. Asta e politica. Tot ce începe bine se termină prost iar ce începe prost se termină în dezastru.Așteptăm dezastrul, mai ales că și la noi a început prost.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate