OPINIISandra Pralong, consilier prezidențial la Cotroceni, are aceleași neliniști ca și grupul...

Sandra Pralong, consilier prezidențial la Cotroceni, are aceleași neliniști ca și grupul de activiști „Recorder”: Biserica este „decepționantă”, iar preoțimea este în „necredibilizare”

Atacurile grupului de activiști Recorder împotriva conducerii Bisericii Ortodoxe Române se pliază armonios pe „filosofia de viață” a Sandrei Pralong, actualul consilier pentru Relațiile cu Diaspora al președintelui României, pentru un salariu lunar de aproape 10000 lei: în 2010, Pralong vorbea despre instituția Bisericii ca fiind „decepționantă” (sic!, n.n.), dar și despre „necredebilitatea” preoțimii. „Să aducem instituția religioasă ca singur garant al spiritualității în România în discuția publică, este un mare pericol și decredibilizează complet proiectul metafizic pe care încercăm să-l avem cu toții față de tinerii noștri (sic!, n.n.)”, declara asistenței Pralong, decriptând practic două laitmotivuri obsesive pentru ea și pentru cei pe care îi reprezintă: „tinerii” cu proiectele metafizice (sic!, n.n.) care le sunt destinate și „Biserica”.

Continuarea pe blogul lui Traian Horia

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

2 COMENTARII

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...