OPINIISandra Pralong, consilier prezidențial la Cotroceni, are aceleași neliniști ca și grupul...

Sandra Pralong, consilier prezidențial la Cotroceni, are aceleași neliniști ca și grupul de activiști „Recorder”: Biserica este „decepționantă”, iar preoțimea este în „necredibilizare”

Atacurile grupului de activiști Recorder împotriva conducerii Bisericii Ortodoxe Române se pliază armonios pe „filosofia de viață” a Sandrei Pralong, actualul consilier pentru Relațiile cu Diaspora al președintelui României, pentru un salariu lunar de aproape 10000 lei: în 2010, Pralong vorbea despre instituția Bisericii ca fiind „decepționantă” (sic!, n.n.), dar și despre „necredebilitatea” preoțimii. „Să aducem instituția religioasă ca singur garant al spiritualității în România în discuția publică, este un mare pericol și decredibilizează complet proiectul metafizic pe care încercăm să-l avem cu toții față de tinerii noștri (sic!, n.n.)”, declara asistenței Pralong, decriptând practic două laitmotivuri obsesive pentru ea și pentru cei pe care îi reprezintă: „tinerii” cu proiectele metafizice (sic!, n.n.) care le sunt destinate și „Biserica”.

Continuarea pe blogul lui Traian Horia

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

2 COMENTARII

  1. Sandra Pralong este mâna dreaptă a lui Soroș. Din ’90 încoace a fost consilier prezidențial pentru mai toți președinții României, cred că n-a ratat nici o președinție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate