ACTUALITATESă faci haz de necaz e o calitate! Premierul Albaniei, Edi Rama:...

Să faci haz de necaz e o calitate! Premierul Albaniei, Edi Rama: Noi, în Balcani, putem să zâmbim chiar și în suferință. Germania nu poate

Premierul Albaniei, Edi Rama (foto dreapta), a stârnit ropote de aplauze la Forumul Strategic de la Bled (Slovenia), după ce a spus că balcanicii au o calitate pe care țări mari din Uniunea Europeană, precum Germania, nu le au.

El a explicat că popoarele din Balcani au tăria de a zâmbi și în timp ce au greutăți. Adică să facă haz de necaz, cum zic românii.

„În primul rând, lăsați-mă să încerc să vă fac să zâmbiți în această atmosferă posomorâtă. Există ceva în Balcani ce trebuie să păstrăm, adică puterea de a râde și când suferim, ceea ce unii membri ai UE, precum Germania, nu pot să facă”, a spus premierul de la Tirana.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Edi Rama a făcut această declarație în contextul discuțiilor despre primirea țărilor din Balcanii de Vest în Uniunea Europeană, proces care întârzie.

„Nu există viitor pentru Europa fără Balcanii de Vest în UE. Dacă UE va continua la fel, sigur că nu va fi bine pentru noi, dar va fi și mai rău pentru UE”, a menționat Rama.

Forumul Strategic de la Bled este organizat de Slovenia și a ajuns la a 15-a ediție. La evenimentul din acest an participă lideri din Cehia, Slovacia, Grecia, Ungaria, Croația, Serbia, pe lângă gazdele slovene. De asemenea, au venit reprezentanții Vaticanului, dar și președinții Consiliului European și ai Parlamentului European.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT