ACTUALITATERusia acuză România și „alte țări” că permit utilizarea aeroporturilor sale pentru...

Rusia acuză România și „alte țări” că permit utilizarea aeroporturilor sale pentru forțele armate ale Ucrainei. Premierul Nicolae Ciucă NEAGĂ vehement

Rusia a acuzat România și „alte țări” că permit staționarea avioanelor de luptă ucrainene pe teritoriul acestora.

Conform purtătorului de cuvânt al Ministerului Rus al Apărării, Igor Konachenkov, acest lucru ar putea duce la aprecierea că statele respective se implică în conflict, scrie Le Figaro.

„Dispunem de informații certe despre avioane de luptă ucrainiene care au efectuat zboruri în România și alte state învecinate. Atragem atenția că utilizarea rețelelor de aerodromuri ale acestor țări pentru staționarea aparatelor de luptă ucrainiene cu o ulterioară utilizare împotriva forțelor rusești ar putea fi apreciată ca o implicare a acestor state în conflict”, a precizat ofițerul rus.

Înveți și ajuți! Cumpără-i copilului tău manualul „O istorie a lumii pentru copii” de Virgil Hillyer, și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Acuzațiile Moscovei vin în contradicție cu declarațiile președintelui Klaus Iohannis, care a spus că România nu se va implica în războiul din Ucraina.

La rândul său, premierul Nicolae Ciucă, a negat acuzațiile Rusiei, afirmând că fac parte din războiul propagandistic.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis (alergie la praf, polen, venin) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

„Este o retorică folosită în ultima perioadă, prin care se caută să se abată atenţia de la ceea ce se întâmplă real, în teren în Ucraina, unde vedem că sunt ucişi civili, unde vedem că nu se respectă absolut deloc legile conflictului armat, şi în felul acesta este mai uşor să spui atenţie la ceilalţi, pentru că vă puteţi transforma şi voi în parte a acţiunii beligerante pe care ei o desfăşoară”, a afirmat premierul Nicolae Ciucă duminică seară, la Digi 24. Întrebat dacă retorica folosită de Rusia are rolul de a crea temere României, Ciucă a răspuns că de regulă în conflictele armate de folosesc metode precum dezinformarea, inducerea în eroare, propaganda şi operaţiile informaţionale.

„Eu cred că degeaba încearcă să ne facă să ne fie frică, pentru că nu avem de ce să ne fie frică. Existăm măsuri concrete care s-au luat în interiorul Alianţei Nord-Atlantice astfel încât statele de pe frontiera estică a alianţei să beneficieze de măsuri întărite şi consolidate de descurajare şi apărare”, a adăugat Ciucă. Acesta a explicat că, de la debutul războiului din Ucraina, un avion ucrainean a intrat în spaţiul aerian al României, în prima zi a conflictului militar din ţara vecină, solicitând aterizare de urgenţă pe un aeroport românesc.

„Avionul a plecat din România neînarmat tocmai pentru a evita orice situaţie în care să putem fi acuzaţi că a zburat o aeronavă de luptă să poată să intre direct în acţiune de pe teritoriul ţării noastre. Ca atare nu văd de ce am fi acuzaţi că am desfăşurat astfel de activităţi. A fost absolut public, transparent, fără niciun fel de intenţie de a ascunde ceva”, a mai afirmat premierul.

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți.Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate