duminică, iulie 14, 2024
ACTUALITATEUn român și-au pus scuterul electric să se încarce la priza din...

Un român și-au pus scuterul electric să se încarce la priza din garaj, dar acesta a explodat și casa de 150.000 de euro i-a ars ca o torță

Un scuter electric lăsat nespuravegheat la încărcare a ars din temelii o casă. Incidentul a avut loc în Munteni – Buzău, județul Ialomița, potrivit Știrile PROTV.

Bateria scuterului a explodat și flăcările au cuprins toată casa. Locuința era evaluată la 150.000 de euro și nu avea asigurare.

Potrivit electroniștilor, încărcarea unor astfel de vehicule în zilele ferbinți ar trebui atent urmărită. Bateriile cu litiu sunt extrem de sensibile și nu pot fi stinse cu apă.

„Fiind vară și cald, se putea supraîncălzi și apărea un scurt intern care cu ușurință dă foc la o casă. Bateriile Litiu ard și sub apă.”, a precizat Liviu Mardare, electronist auto.

„Bateriile se încărcau cu o singură priză. Prostia noastră a fost că l-am încărcat în garaj fără să ne gândim la așa ceva vreodată.”, a spus proprietarul locuinței.

„Cauză probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind scurt circuitul electric generată de un acumulator defect.”, a precizat ISU Ialomița.

De asemenea, inginerul Mircea Onea a explicat care sunt riscurile bateriilor cu litiu.

„O singură celulă poate să smulgă un braț de om. Nu le ţineţi în casă, nu le țineți în beci. Aveți grijă, dacă se încălzesc mai tare decât se încălzesc de obicei, mergeţi la un service autorizat.”, a zis el.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE