ACTUALITATERomânii, să iasă „cu picioarele înainte din câmpul muncii“. Cristian Ghinea (USR-PLUS):...

Românii, să iasă „cu picioarele înainte din câmpul muncii“. Cristian Ghinea (USR-PLUS): Asta e prezumția pe care mergem!

Cristian Ghinea, Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, a făcut o declarație halucinantă la HotNews.

Moderatoarea emisiunii l-a întrebat pe acesta: „La o speranță de viață de 70 de ani, credeți că cineva vrea să iasă din câmpul muncii cu picioarele înainte? Mă scuzați…“

Cristian Ghinea:  „Păi, asta este prezumția pe care mergem și sunt foarte mulți oameni care vor opta așa, dar să știți că speranța de viață reală la momentul ieșirii la pensie nu este 70 de ani, asta e speranța de viață la naștere.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Nu e o decizie pe care să o dezbatem politic. Decizia coaliției e să fie opțională această opțiune“, a precizat ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene.

Joi, premierul Florin Cîțu a declarat că în acest moment, nu se discută nici despre creșterea vârstei de pensionare, nici despre corelarea vârstei de pensionare cu creșterea speranței de viață.

„În acest moment, există în coaliție un grup de lucru care se ocupă de reforma pensiilor şi la Ministerul Muncii. Vom avea o reformă a sistemului de pensii care are un obiectiv foarte clar, nu doar de a recalcula pensiile în România, obiectivul este de a reașeza sistemul de pensii să fie sustenabil și peste 10, și peste 15 ani. Așa cum este astăzi, dacă nu facem nimic, în 15 ani colapsează”, a susținut prim-ministrul.

El nu a negat faptul că s-ar putea corela creșterea speranței de viață cu vârsta de pensionare.

„Asta vom vedea atunci când vom face legea pensiilor. Nu discută nimeni de așa ceva acum”.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Păstura crudă și vei contribui la susținerea siteului R3media.

„Nu a fost luată nicio decizie. Sunt discuții. Rolul acestor grupuri de lucru este exact acela de a avea discuții. Sunt foarte multe discuții într-un grup de lucru”, a adăugat premierul. – citește AICI continuarea.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

2 COMENTARII

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...