luni, aprilie 15, 2024
ACTUALITATERomânii boicotează firmele austriece: „Noi nu ne răzbunăm, ci cerem să fim...

Românii boicotează firmele austriece: „Noi nu ne răzbunăm, ci cerem să fim considerați parteneri adevărați în UE”

Decizia Austriei de a se opune intrării României în Spațiul Schengen a adus nemulțumiri în rândul cetățenilor români, informează Ziare.com.

Dimitrie Muscă, un fermier din Arad a decis să protesteze împotriva Austriei astfel că și-a închis conturile bancare  care le avea la BCR (instituție financiară cu capital austriac) și a decis să boicoteze și OMV Petrom.

„Sunt foarte supărat după ce am văzut încă de dimineață toate dezbaterile care au avut loc privind intrarea României inSchengen și a faptului că Austria este singura țară care nu vrea să ne dea votul. Clar am decis – și am dat drumul – de a închide conturile bancare de la cele două societăți, Combinatul Agroindustrial Curtici și Combinatul Agroindustrial Olari, de la banca cu capital austriac. De asemenea, am decis că nu vom mai lucra cu OMV Petrom deși am consum foarte mare de motorină la peste 7.000 de hectare de motorină și zeci de mii de porci.

Înveți și ajuți! Cumpără-i copilului tău manualul„O istorie a lumii pentru copii” de Virgil Hillyer, și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Nu voi mai cumpăra nimic din ceea ce produce Austria! Fac un îndemn: trebuie să fim și buni români, buni patrioți. Noi nu trebuia să ajungem aici, dar asta este situația la ora actuală și este momentul să ne trezim”, a transmis Dimitrie Muscă.

Potrivit Ziare.com, Dimitrie Muscă nu este singurul om de afaceri din România care a luat decizia de a boicota firmele austriece.

Voicu Vușcan, administrator al firmei de mezeluri Elit SRL din Alba Iulia (Smithfield), unul dintre cei mai mari producători de mezeluri din țară, a luat o decizie asemănătoare, anunțând că nu mai prelungește contractele cu firmele austriece, din cauza situației create în ceea ce privește aderarea României la Spațiul Schengen.

„Noi nu ne răzbunăm, ci cerem să fim considerați parteneri adevărați în UE” a declarat Vușcan.

„Nu sunt deloc împotriva multinaționalelor. Vorbesc în calitate de român, de profesionist, de administrator al unei afaceri. Compania pe care o conduc este și ea o multinațională, e deținută de americani, avem aici peste 2.000 de angajați.

Dar nici să fim servili nu e în regulă și să acceptăm mofturile guvernului austriac. Că moft e ce fac ei acum. Dacă nu fiecare român, dar măcar 10% dintre noi va face un mic boicot, să știți că atunci când pierzi 10% din cifra de afaceri nu mai știi pe unde să scoți cămașa.

N-am făcut niciodată politică și nu e nimic politic, dar acesta e un moment în care să spunem ce suntem”, a declarat acesta.

„Dacă se întamplă ceea ce toată lumea prefigurează, după ziua de astazi, nu îmi va fi dor de Viena, de ski în Austria, de OMV, Petrom, Omniasig, Raiffaisen, BCR, Pfanner, Atomic, Fischer, Frey Wille, Julius Meinl, Humanic, Red Bull, Swarovski.

Am fost buni 30 de ani să plătim dobânzi băncilor austriece, să le dăm pe nimic petrol, gaze, și păduri, să cheltuim la Parndorf și ski în Austria. De la 1 Ianuarie, nu voi mai prelungi niciun contract, cu nicio firma cu acționariat austriac. Poate aceasta palmă, pe care o luăm azi, va reuși să ne trezească, și să nu mai fim acel popor de tâmpiți, despre care vorbea Petre Țuțea.

În Schengen sau în afara lui, pentru majoritatea dintre noi nu contează prea mult, nu ne schimbă viața în niciun fel, dar dacă ne simțim mândri că suntem români, este momentul să întoarcem foaia, și să lovim fiecare dintre noi, cu armele pe care le avem”, a transmis omul de afaceri.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

2 COMENTARII

 1. Mai bine s-ar trezi in voi PATRIOTISMUL si VERTICALITATEA nu reactiile astea penibile ca, vai Doamne, nu ne primesc ‘bogatii la masa lor’.

  Dupa mine e spre 99% sigur ca politicienii nostri cei de toate zilele (condu-i-ar cine trebuie afara din tara) plang de mama focului ca suntem interzisi in Schengen pentru ca nu reusesc astfel sa puna mana pe o gramada de facilitati si bani pt EI. Ii doare pe ei fix undeva de tara asta. Astia chiar stateau in cumpana, tolomacii, daca sa cedeze la a spori avantajele OMV (nu stiu ce le mai putea da, ca deja sunt super favorizati – eventual sa le dea exclusivitate pe Romania, sau ce ??!!!) si la a ceda la initiativele separatiste de a RUPE TRANSILVANIA de Romania…. Ca sa va faceti o idee de nivelul de nimicnicie al acestor sub-oameni.

  Dragi români! Fiti foarte atenti, si treziti-va odata! E ceasul 12 trecut, si voi abia scapati din ridicarea restrictiilor pandemiei inexistente v-ati cufundat cu sete si beti de ignoranta in “asa cum era inainte”.
  Mai popor de oameni, asa cum era inainte NU MAI EXISTA!

  Sa vina odata ziua in care fiecare român sa isi deschida ochii si sa inteleaga ca refuzul acesta de a intra in Schengen e o binecuvantare pentru noi. Si IERI ar trebui sa iesim deja din UE si din NATO. Pentru ca acela a fost drumul spre sclavia noastra, nu spre trezire si libertate.
  Dumnezeu sa ne ajute!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE