ACTUALITATERomânii ar putea călători în SUA fără viză în limita a 90...

Românii ar putea călători în SUA fără viză în limita a 90 de zile. Ce presupune programul Visa Waiver?

România, alături de Israel, Cipru și Bulgaria, ar putea intra în programul Visa Waiver, care permite cetățenilor să călătorească în SUA fără viză pentru o perioadă de până la 90 de zile, relatează Reuters, citat de Aleph News.

Avem patru candidați: Israel, Cipru, Bulgaria și România”, a spus Alejandro Mayorkas, secretarul „Homeland Security”, care adaugă că se muncește mult la acest program întrucât aduce beneficii economice și de securitate importante.

În septembrie, SUA a adăugat Croația în program. „De fiecare dată când adaugi una dintre aceste țări, turismul înflorește”, spune președintele Agenției de Turism American, Roger Dow, care crede că țara ar aduce o creștere de 100 milioane de dolari la economia Statelor Unite.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Visa Waiver este un program al guvernului american ce le permite cetățenilor din țările incluse în program să călătorească în SUA ca turiști sau pentru afaceri în limita a 90 de zile, fără a obține o viză, cum este necesar în momentul de față.

Nu toate țările participă la programul Visa Waiver și nu toți cetățenii țărilor incluse în program sunt eligibili pentru utilizarea programului. Cei care călătoresc în cadrul programului trebuie să solicite autorizarea prin intermediul Sistemului Electronic de Autorizare a Călătoriei (ESTA), sunt verificați la punctele de intrare în Statele Unite și sunt înscriși în Programul US-VISIT al Departamentului de Securitate Internă al Statelor Unite, se arată pe site-ul Ambasadei SUA în România.

Cetățenii țărilor membre pot călători fără viză pentru vizite în scop turistic sau pentru afaceri timp de 90 de zile sau mai puțin, cu condiția îndeplinirii următoarelor cerințe:

– Dețin un pașaport cu un cip integrat (pașaport electronic);
– Se înregistrează online prin intermediul Sistemului Electronic de Autorizare a Călătoriei (ESTA);
– Îndeplinesc condițiile standard ale programului Visa Waiver.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Tinctură de propolis și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Pentru a intra pe teritoriul S.U.A. prin Programul Visa Waiver, călătorii trebuie să:

– Fie cetățeni ai uneia din țările incluse în program și să se afle în posesia unui pașaport;
– Să dețină autorizația ESTA;
– Să rămână pe teritoriul S.U.A. cel mult 90 de zile;

Apoi, scopul călătoriei să fie deja cunoscut – afaceri, turism sau tranzit. În programul Visa Waiver se află, momentan, 40 de țări.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

1 COMENTARIU

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...