marți, aprilie 23, 2024
ACTUALITATERomânii ar putea călători în SUA fără viză în limita a 90...

Românii ar putea călători în SUA fără viză în limita a 90 de zile. Ce presupune programul Visa Waiver?

România, alături de Israel, Cipru și Bulgaria, ar putea intra în programul Visa Waiver, care permite cetățenilor să călătorească în SUA fără viză pentru o perioadă de până la 90 de zile, relatează Reuters, citat de Aleph News.

Avem patru candidați: Israel, Cipru, Bulgaria și România”, a spus Alejandro Mayorkas, secretarul „Homeland Security”, care adaugă că se muncește mult la acest program întrucât aduce beneficii economice și de securitate importante.

În septembrie, SUA a adăugat Croația în program. „De fiecare dată când adaugi una dintre aceste țări, turismul înflorește”, spune președintele Agenției de Turism American, Roger Dow, care crede că țara ar aduce o creștere de 100 milioane de dolari la economia Statelor Unite.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Visa Waiver este un program al guvernului american ce le permite cetățenilor din țările incluse în program să călătorească în SUA ca turiști sau pentru afaceri în limita a 90 de zile, fără a obține o viză, cum este necesar în momentul de față.

Nu toate țările participă la programul Visa Waiver și nu toți cetățenii țărilor incluse în program sunt eligibili pentru utilizarea programului. Cei care călătoresc în cadrul programului trebuie să solicite autorizarea prin intermediul Sistemului Electronic de Autorizare a Călătoriei (ESTA), sunt verificați la punctele de intrare în Statele Unite și sunt înscriși în Programul US-VISIT al Departamentului de Securitate Internă al Statelor Unite, se arată pe site-ul Ambasadei SUA în România.

Cetățenii țărilor membre pot călători fără viză pentru vizite în scop turistic sau pentru afaceri timp de 90 de zile sau mai puțin, cu condiția îndeplinirii următoarelor cerințe:

– Dețin un pașaport cu un cip integrat (pașaport electronic);
– Se înregistrează online prin intermediul Sistemului Electronic de Autorizare a Călătoriei (ESTA);
– Îndeplinesc condițiile standard ale programului Visa Waiver.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Tinctură de propolis și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Pentru a intra pe teritoriul S.U.A. prin Programul Visa Waiver, călătorii trebuie să:

– Fie cetățeni ai uneia din țările incluse în program și să se afle în posesia unui pașaport;
– Să dețină autorizația ESTA;
– Să rămână pe teritoriul S.U.A. cel mult 90 de zile;

Apoi, scopul călătoriei să fie deja cunoscut – afaceri, turism sau tranzit. În programul Visa Waiver se află, momentan, 40 de țări.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

1 COMENTARIU

  1. Fara viza, dar cu Green-stapo pass.

    Pana la urma, au venit americanii sa ne scape de comunism, in sfarsit! Dar cand au ajuns, devenisera si ei comunisti 2.0 (incrucisati cu ceva nazism) intre timp..

    Se pare ca tot noi tb sa ne descurcam 🙂

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE