marți, decembrie 10, 2024
ACTUALITATEInstitutul German DIMR afirmă că vaccinarea obligatorie este în concordanță cu drepturile...

Institutul German DIMR afirmă că vaccinarea obligatorie este în concordanță cu drepturile omului: Dacă există o variantă contagioasă, obligativitatea imunizării, ca ultim recurs, e admisibilă

Introducerea obligativității generalizate de vaccinare împotriva COVID-19 este justificabilă dacă situația epidemiologică o cere și doar dacă au fost epuizați toți pașii necesari pentru a facilita accesul la imunizare în mod voluntar, a anunțat joi Institutului German pentru Drepturile Omului (DIMR), citat de EFE.

„Dacă în momentul luării deciziei au fost realizați acești pași și continuă să existe o variantă puternic contagioasă a coronavirusului, atunci obligativitatea vaccinării, ca ultim recurs, este admisibilă din punct de vedere al drepturilor omului”, a declarat joi Beate Rudolf, directoarea DIMR.

Într-o conferință de presă organizată pentru a prezenta cel de-al șaselea raport privind situația drepturilor omului în Germania în perioada 1 iulie 2020 – 30 iunie 2021, directoarea DIMR a subliniat importanța ca, înainte de orice obligativitate, să fie facilitat la maximum accesul la vaccinare din proprie voință.

Înveți și ajuți! Cumpără-i copilului tău manualul  „Geografie elementară” de Charlotte Mason și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Mai puține îndoieli suscită obligativitatea de vaccinare a angajaților din centrele medicale și stabilimentele pentru vârstnici, unde această măsură este “corectă” și “justificată”, deoarece este vorba despre “protejarea unor persoane deosebit de vulnerabile”, a precizat ea.

Pe de altă parte, potrivit lui Beate Rudolf, statutul de “nevaccinat” al unei persoane nu poate fi un criteriu pentru a i se refuza internarea la terapie intensivă, chiar și în condiții de suprasaturare a acestor secții medicale. “Toată lumea trebuie să aibă acces la îngrijire medicală la ATI”, a spus ea.

Beate Rudolf s-a referit şi la acordarea de îngrijiri copiilor și adolescenților în perioada de pandemie, având în vedere că statul german nu i-a considerat drept “‘persoane cu drepturi depline care trebuie ascultate, ci mai degrabă promotori ai pandemiei”.

„Nu au fost luați în seamă, nu au fost ascultați și nu li s-a acordat dreptul de a participa la deciziile politice”, a criticat directoarea DIMR, referindu-se mai ales la decizia Germaniei de a închide școlile și grădinițele, potrivit Agerpres.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE