ACTUALITATEInstitutul German DIMR afirmă că vaccinarea obligatorie este în concordanță cu drepturile...

Institutul German DIMR afirmă că vaccinarea obligatorie este în concordanță cu drepturile omului: Dacă există o variantă contagioasă, obligativitatea imunizării, ca ultim recurs, e admisibilă

Introducerea obligativității generalizate de vaccinare împotriva COVID-19 este justificabilă dacă situația epidemiologică o cere și doar dacă au fost epuizați toți pașii necesari pentru a facilita accesul la imunizare în mod voluntar, a anunțat joi Institutului German pentru Drepturile Omului (DIMR), citat de EFE.

„Dacă în momentul luării deciziei au fost realizați acești pași și continuă să existe o variantă puternic contagioasă a coronavirusului, atunci obligativitatea vaccinării, ca ultim recurs, este admisibilă din punct de vedere al drepturilor omului”, a declarat joi Beate Rudolf, directoarea DIMR.

Într-o conferință de presă organizată pentru a prezenta cel de-al șaselea raport privind situația drepturilor omului în Germania în perioada 1 iulie 2020 – 30 iunie 2021, directoarea DIMR a subliniat importanța ca, înainte de orice obligativitate, să fie facilitat la maximum accesul la vaccinare din proprie voință.

Înveți și ajuți! Cumpără-i copilului tău manualul  „Geografie elementară” de Charlotte Mason și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Mai puține îndoieli suscită obligativitatea de vaccinare a angajaților din centrele medicale și stabilimentele pentru vârstnici, unde această măsură este “corectă” și “justificată”, deoarece este vorba despre “protejarea unor persoane deosebit de vulnerabile”, a precizat ea.

Pe de altă parte, potrivit lui Beate Rudolf, statutul de “nevaccinat” al unei persoane nu poate fi un criteriu pentru a i se refuza internarea la terapie intensivă, chiar și în condiții de suprasaturare a acestor secții medicale. “Toată lumea trebuie să aibă acces la îngrijire medicală la ATI”, a spus ea.

Beate Rudolf s-a referit şi la acordarea de îngrijiri copiilor și adolescenților în perioada de pandemie, având în vedere că statul german nu i-a considerat drept “‘persoane cu drepturi depline care trebuie ascultate, ci mai degrabă promotori ai pandemiei”.

„Nu au fost luați în seamă, nu au fost ascultați și nu li s-a acordat dreptul de a participa la deciziile politice”, a criticat directoarea DIMR, referindu-se mai ales la decizia Germaniei de a închide școlile și grădinițele, potrivit Agerpres.

PARTENERI

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate