vineri, martie 1, 2024
ACTUALITATEVIDEO | George Simion (AUR) îl acuză pe ministrul Energiei că slujește...

VIDEO | George Simion (AUR) îl acuză pe ministrul Energiei că slujește interesele OMV Petrom în cazul legii offshore: Nevasta lui Virgil Popescu are opt benzinării OMV

Președintele AUR, George Simion, l-a acuzat pe Virgil Popescu, Ministrul Energiei, că face slujește intereselor companiei austriece OMV, în contextul dezbaterilor despre legea offshore.

În ședința de marți a comisiilor reunite de buget şi energie din Camera Deputaţilor, reprezentanții AUR i-au acuzat pe ministrul energiei și reprezentanţilor Federaţiei patronale din petrol şi gaze le-au cerut să părăsească sala.

„Ministrul Energiei, reprezentantul OMV Petrom. Iubire mare, trebuie să dăm gazele la austrieci. Hoţul ăsta, nevastă-sa are opt benzinării de la OMV Petrom şi vine astăzi în faţa voastră. E un hoţ. Hoţul, OMV”, a strigat George Simion către ministrul Energiei, Virgil Popescu, în timpul şedinţei.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe,  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului  R3media.

Cătălin Niţă, director executiv al Federaţiei Patronale de petrol şi gaze, a refuzat să răspundă la întrebarea deputatului Dan Tanasă despre unde se vor tranzacționa gazele din Marea Neagră: „Explică pe ce bursă se vor tranzacţiona, pe Bursa de la Viena sau pe Bursa de la Bucureşti. Explică-le oamenilor! Tu eşti reprezentantul patronatelor”.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis(alergie la praf, polen,venin)  și vei contribui la susținerea siteului R3media

La finalul ședinței, George Simion a publicat pe facebok o poză cu Virgil Popescu și reprezentantul OMV Petrom, salutându-se (foto).

Social-democratul Daniel Suciu a intervenit spunându-le deputaţilor AUR că ”a înţeles că pe agenda de astăzi era spectacol”.

„Nu puteţi, trei parlamentari ai unui singur partid, să luaţi ostatic o sală întreagă şi o comisie întreagă”, a afirmat Suciu.

„Domnul Suciu, vă credeam mai patriot. Daţi în administrare statului austriac gazele din Marea Neagră”, a răspuns Simion. Parlamentarii au cerut preşedintelui de şedinţă să cheme chestorii sau paza să îi dea afară pe cei de la AUR. În cele din urmă, dezbaterile au continuat în comisiile reunite.

Comisiile de buget, finanţe şi pentru industrii a Camerei Deputaţilor au dat, în cele din urmă, marţi, raport favorabil proiectului legii offshore.

Majoritatea parlamentarilor prezenţi au votat „pentru” raport favorabil. Au fost şi patru voturi „împotrivă” ale reprezentanţilor AUR.

Amendamentele USR şi AUR au fost respinse.

USR a propus ca banii din profitul extracţiei de gaze din Marea Neagră să meargă spre Pilonul II de pensii.

Ministrul Energiei a afirmat că amendamentul USR nu poate fi susţinut, pentru că nu toţi românii contribuie la Pilonul II.

„Tot un fond facem şi noi, dar pentru dezvoltarea reţelelor de gaz şi a proiectelor care să utilizeze gazul, şi vorbim de bani care intră la buget încă din acest an, nu vorbim de bani potenţiali, viitor.

Ministrul a precizat că veniturile din exploatarea gazelor din Marea Neagră şi din perimetrele onshore de adâncime trebuie să se ducă către investiţii care să stimuleze consumul de gaz.

”Eu cred că este mult mai bun decât ceea ce propuneţi dumneavoastră, iar taxele şi impozitele se duc către bugetul de stat, nu putem să le direcţionăm direct către companii care administrează privat sau public anumite fonduri”, a afirmat ministrul Energiei.

După ce ședința s-a încheiat, Virgil Popescu ar fi trebuit să susțină o declarație de presă, însă aceasta a fost anulată pentru că era urmărit de George Simion.

„Îl escortez afară. E un hoț. Hoțul, ministrul Energiei”, a spus George Simion.Săptămâna trecută proiectul a fost aprobat de Senat, cu 91 voturi „pentru” și 13 „împotrivă”.

 

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

2 COMENTARII

  1. simion ii mai poate pacali doar pe naivi.
    Gargara e meseria lui, daca-l pui sa faca ceva concret pentru tara o da cotita, asa cum ii dicteaza gruparile antinationale care-l tamaie si-l imping in fata.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE