sâmbătă, aprilie 13, 2024
ACTUALITATERomânia, prin ochii unui brazilian stabilit aici de 14 ani: Mă doare...

România, prin ochii unui brazilian stabilit aici de 14 ani: Mă doare faptul că e bogată, dar nu e destul de organizată

Fotbalistul brazilian Eric de Oliveira, 35 de ani, și-a relatat povestea vieții sale în România pentru Libertatea, povestind cum a ajuns să se stabilească la Mediaș, să trăiască și să aibă afaceri în țara pe care o consideră și a lui.

Cum a perceput la început România, care sunt diferențele dintre români și cum e în general viața trăită aici, prin ochii brazilianului Eric de Oliveira, devenit, după cum spune chiar el, pe jumătate român…

”Nici nu voiam să vin, iar când am ajuns, voiam să plec! În primele șase luni, nu era ceea ce mă așteptam, iar apoi n-am mai putut pleca, de drag. Nu era ceea ce așteptam de la Europa, nu mi s-a părut dezvoltată ca Franța, Germania, Italia.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Vedeam chestii care nu-mi plăceau, cu copii pe străzi și cu cerșetori care-mi cereau bani. Voiam altceva decât în Brazilia. În timp am descoperit că România este atât de bogată.

Și, într-un fel, mă doare faptul că România e bogată, dar nu e destul de organizată. Românii pot avea un viitor frumos dacă schimbă anumite chestii, inclusiv la ei.

Nu pot să fiu ipocrit, am avut fotbalul, am avut bani, care mi-au oferit o altă perspectivă. Am muncit și am fost răsplătit din plin.

Și-am ales să investesc în România, la Mediaș, într-un restaurant, fiindcă și aici se pot face lucruri durabile. Am fost la mare, la munte, am ajuns să-mi placă zăpada, pe care n-o suportam, repet, viața mea se dezvoltă aici. (…)

Am fost în multe locuri în străinătate, mi-au plăcut, dar viața în România e asemănătoare celei din Brazilia, iar acesta e un detaliu important pentru care am ales să mă stabilesc aici. Nu mă văd în altă parte, probabil, aici îmi voi petrece și restul vieții.“, a precizat fotbalistul.

Hrănește bine(le)!Cumpără suplimentul alimentar Apilarmel și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Eric de Oliveira, puțin dezamăgit de viața în București

„Există diferențe între români sunt, și sunt foarte mari. Într-un loc oamenii sunt mai reci, altora nu le pasă de nimic, aici, în Ardeal, mi-e foarte bine. Nu m-aș vedea în altă parte decât în Ardeal. Sau poate la Constanța.

M-a ajutat faptul că am trăit în Ardeal, altfel mi-era greu în România. Am trăit apoi printre olteni, la Târgu Jiu, oameni minunați. Am trecut la dobrogeni, am dus-o foarte bine. La București am câștigat bine în privința imaginii, reclamă, interviuri, mâncam gratis la restaurante, dar au fost și mulți oameni care m-au dezamăgit.

Nu toți oamenii, dar majoritatea. Nu m-am simțit confortabil. Am avut proprietari, unde am locuit, doi oameni minunați, alți două-trei vecini extraordinari și cam atât. Cred că dacă aș fi murit, nu știa nimeni! (…)

Eu îți spun cum i-am văzut eu pe bucureșteni. Fiecare își vede de treaba lui acolo, iar eu a trebuit să mă descurc singur. În Capitală, vin oameni din toată țara, care, din păcate, prind repede stilul de București, adică fiecare cu treaba lui (…)“, mai spune fotbalistul.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Dacă Dumnezeu nu ar exista de G.K. Chesterton vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„Eu sunt 50 la sută brazilian, 50 la sută român, de fapt ardelean. Sunt Eric de la Mediaș, nu de altundeva. Încă nu am cetățenie, dar pot aplica, o s-o fac cât de curând, acum e clar că-mi voi petrece viața aici“, a spus Eric de Oliveira, într-un interviu acordat cotidianului Libertatea și preluat de 3puncte.ro.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

1 COMENTARIU

  1. A spus brazilianul, un adevăr, fără să vrea.Marile aglomerații urbane sunt medii toxice pentru oameni.În România, eșalonul doi,pcr, strică tot.Fealtfel ca peste tot, nu caracterele ajung în vârful sistemului ci, mai degrabă, ticăloșii muncitori cu gura iar politica, din garantul integrității patriei, s-a transformat în crimă organizată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE