luni, aprilie 15, 2024
ACTUALITATEVIDEO | Arestovici, un personaj incomod pentru Volodimir Zelenski? Declarațiile publice „neconforme”...

VIDEO | Arestovici, un personaj incomod pentru Volodimir Zelenski? Declarațiile publice „neconforme” ale fostului consilier prezidențial

Alexei Arestovici, unul dintre cei mai cunoscuți consilieri ai președintelui ucrainean, Volodimir Zelenski, și-a dat demisia din funcție, în urma unei declarații pe care a făcut-o anterior.

Mai precis, este vorba despre atacul rusesc asupra orașului Dnipro, în care o rachetă a lovit o zonă rezidențială. Într-o intervenție, Arestovici a declarat că racheta a căzut acolo, după ce anti-aeriana ucraineană a interceptat-o și a doborât-o.

Declarația sa a fost imediat taxată de către parlamentari ucraineni, care au considerat că Arestovici face jocurile propagandei ruse. Imediat, consilierul și-a retras afirmațiile, declarând că de fapt Ucraina nu avea capacitatea de a doborî acest tip de rachetă lansat de Rusia.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe,  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului  R3media.

Totuși, Arestovici și-a prezentat imediat demisia. „Îmi prezint scuzele mele sincere victimelor și rudelor acestora, locuitorilor din Dnipro și tuturor celor care au fost profund răniți de versiunea mea prematur eronată cu privire la motivul în care racheta rusă a lovit o clădire rezidențială”, a scris fostul consilier.

Arestovici este cunoscut drept un personaj ieșit din comun. Conform paginii de wikipedia, Arestovici este născut în Georgia și este un ofițer al serviciilor secrete ucrainene.

Gruzinul a devenit faimos când, după începerea invaziei ruse, mass-media a descoperit un interviu al său din 2019 în care prezicea un război cu Moscova.

Înveți și ajuți! Cumpără-i copilului tău manualul  „Geografie elementară” de Charlotte Mason și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media

Imediat, a devenit unul dintre cei mai urmăriți ucraineni pe rețelele sociale. Pe facebook este urmărit de aproape 890.000 de oameni, pe Twitter de aproape 500.000, iar pe Telegram de peste 444.000 de persoane. Canalul său de Youtube are peste 1,68 milioane de oameni.

În aceste condiții de popularitate, Arestovici a anunțat că va candida la președinția Ucrainei, dacă președintele Zelenski nu va candida pentru un nou mandat.

Pe youtube dar și pe alte rețele de socializare a început să circule un video, în care Arestovici vorbește critic despre politica statului ucrainean față de minoritatea rusă și de Biserica Ortodoxă Ucraineană legată de Patriarhia Moscovei.

Deși nu este menționat explicit numele președintelui Zelenski, interviul pare să se refere la această perioadă, deoarece Arestovici critică intrarea forțelor ucrainene în celebra mănăstire Lavra Pecerska, eveniment care s-a petrecut la finalul lui 2022.

Mai rău, Arestovici pare să spună că „Zelenski a declarat război creștinismului”.

Interviul conține afirmații foarte dure la adresa puterii din Ucraina. La un moment dat, Arestovici îl face „idiot” pe cel care a creat politica față de minoritatea rusă, care, în opinia sa, i-a întors pe vorbitorii de rusă împotriva statului ucrainean.

Aceste declarații nu au picat, cu siguranță, bine regimului de la Kiev.

Un alt critic al măsurilor contra Bisericii Ortodoxe Ucrainene, șeful Serviciului de Stat pentru Etnopolitică și Libertate de Conștiință, Elena Bogdan, a fost demisă din funcție după ce s-a exprimat public în acest sens. Ea spunea, înainte de a fi schimbată, că măsura îi va aliena inutile pe ucrainenii de bună credință care aparțin de această biserică.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE