ACTUALITATEUcrainenii anunță că au arborat drapelul țării pe Insula Șerpilor: Insula a...

Ucrainenii anunță că au arborat drapelul țării pe Insula Șerpilor: Insula a fost returnată în jurisdicția Ucrainei

Forțele armate ucrainene au arborat drapelul țării pe Insula Șerpilor, după ce forțele ruse s-au retras din acest avanpost strategic, a declarat, luni, un purtător de cuvânt al Comandamentului Sudic al armatei, căpitanul Natalia Humeniuk, relatează CNN, citat de news.ro.

„Drapelul Ucrainei a fost arborat pe insulă… operațiunea a fost finalizată, insula a fost returnată în jurisdicția Ucrainei”, a declarat Natalia Humeniuk, luni, fără a oferi niciun detaliu suplimentar.

Insula Șerpilor se află la aproximativ 48 de kilometri în largul coastei Ucrainei și este aproape de căile maritime care duc spre Strâmtoarea Bosfor și Marea Mediterană. Trupele ruse au părăsit Insula Șerpilor din Marea Neagră, au anunțat săptămâna trecută Forțele Armate ucrainene, după ce au efectuat ceea o operațiune „de succes”.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Evul întunecat, noua moralitate de Joseph Sobran vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Armata ucraineană a anunțat că soldații săi s-au retras din Lisiciansk (Lugansk), oraș-cheie din estul Ucrainei care se confruntă de mai multe săptămâni cu un violent asalt al trupelor ruse.

„Pentru a proteja viețile apărătorilor ucraineni, a fost luată decizia de a ne retrage“ din oraș, a anunțat statul-major al forțelor armate ucrainene într-un comunicat, subliniind „superioritatea multiplă“ a armatei ruse pe plan material.

Cu puțin timp înainte de acest anunț, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a apreciat că Lisiciank reprezintă „situația cea mai dificilă și mai periculoasă“ pentru Ucraina. „Nu avem avantaj acolo, este adevărat. Acesta este punctul nostru slab, însă în alte locuri noi avansăm“, a afirmat el, adăugând totodată că „luptele continuă în suburbiile“ acestui oraș.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate