luni, martie 27, 2023
ACTUALITATERomânia, între cele opt țări europene care au discutat despre amânarea interdicției...

România, între cele opt țări europene care au discutat despre amânarea interdicției vânzării mașinilor noi pe benzină din 2035. Salvini: Tranziția nu trebuie să fie impusă prin amenzi, interdicții, obligații, penalități și taxe

Opt țări europene, printre care și România, și-au manifestat, la Strasbourg, nemulțumirea despre propunerea Comisiei Europene privind standardele Euro 7 pentru mașini, dar și opoziția față de preconizata interdicție a vânzării de autovehicule noi pe motorină și benzină din 2035, informează Eurnews.it.

Țările în cauză au fost Italia, Germania, Polonia, Cehia, Slovacia, Ungaria, România și Portugalia, reprezentanții celor din urmă patru țări participând online. În urma întâlnirii, care a fost anunțată pe rețelele sociale și de Ministrul Italian al Transporturilor, Matteo Salvini, s-a decis să se trimită un dosar complet cu cererile participanților către Comisia Europeană.

Conform sursei citate, întâlnirea s-a desfășurat la inițiativa ministrului ceh al Transporturilor, Martin Kupka și a reprezentat ocazia pentru nucleul tare, format din Italia, Germania și Polonia să-și reitereze opoziția fermă față de intenția Bruxelles-ului de a interzice vânzarea mașinilor pe motoare termice începând cu 2035.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic – Despre încălzirea globală și ecologism, de Christopher C. Horner, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Votul Germaniei este decisiv pentru blocarea acestei intenții, alături de cel al Italiei și Poloniei. Bulgaria a decis și ea, să se abțină. În aceste condiții, s-au format condițiile necesare ca inițiativa să nu treacă, deocamdată, în consiliul UE.

Ministrul Italian al Transporturilor, Matteo Salvini, a declarat că tranziția ecologică „nu trebuie să fie impusă prin amenzi, interdicții, obligații, penalități și taxe. Acest lucru este valabil și pentru mașini și pentru case. Să trăiască tranziția ecologică, dar nu impusă de legile Bruxelles-ului peste capetele și portofelele italienilor. Aici, la Strasbourg, împreună cu miniștrii din Germania, Cehia, Polonia, Ungaria, România, Slovacia și Portugalia, în apărarea companiilor și a joburilor, în numele bunului simț și a sustenabilității economice, sociale și de mediu”.

La fel, nici propunerile pentru Euro 7 nu au strâns aprobarea statelor sau a industriei auto. Conform Pragăi, propunerea este contraproductivă și este necesar a fi modificată, deoarece obligă statele să ia măsuri dificil de implementat.

Despre normele Euro 7 puteți citi aici.

Processing

Donează pentru R3media

Contribuția ta va ajuta R3media să existe

 • RON *

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

1 COMENTARIU

 1. dupa cate stim
  nimeni nu a interzis “tuburile electronice”,
  lampile,
  cu exceptia celor incandescente…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………
  (de pacra cu tembelizatoru cu 5 lampi
  nu mergea PROPAGANDA)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

35,300FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate