joi, februarie 22, 2024
ACTUALITATESe introduce Euro 7 la mașini. UE vrea ca mașina să transmită,...

Se introduce Euro 7 la mașini. UE vrea ca mașina să transmită, în timp real, autorităților informații despre consum și cantitatea de noxe emise

Din 2025, Uniunea Europeană va introduce sistemul de norme Euro 7, adică reglementări mai stricte pentru motoarele termice, în special pentru diesel, dar și primele reguli pentru emisiile generate de frâne și anvelope, care se vor aplica inclusiv pentru mașinile electrice, scrie Autocritica.

Bineînțeles, acest pas este unul intermediar față de momentul 2035, atunci când UE își propune să interzică vânzarea de mașini cu motoare termice.

Folosindu-se de motivul „schimbărilor climatice” UE va introduce, prin Euro 7, niște norme care vor permite supravegherea mașinilor la un nivel nemaiîntâlnit până acum.

Astfel, se intenționează ca autoturismele să fie construite în așa fel încât să poată utiliza traficul de date al rețelelor de telefonie, prin intermediul căruia să transmită autorităților date despre combustibilul utilizat și cantitatea de noxe emise, în timp real. Pe lângă emisiile care ajung în mediul înconjurător prin intermediul sistemului de evacuare, noile reglementări vor urmări și reziduurile produse în urma utilizarii frânelor sau a uzării pneurilor, notează Daily Driven.

Jurnaliștii auto scriu că aceste reglementări au scop, forțarea eliminării mașinilor cu motare clasice, fără a o face direct.

„Este evident faptul că de câțiva ani Uniunea Europeană și-a propus să elimine autoturismele care funcționează pe baza principiului de ardere internă. Prin aceste noi normative se încearcă eliminarea treptată a acestui tip de motoare, premergător interzicerii totale a acestora în anul 2035, atunci când se vor putea achiziționa doar mașini electrice. Chiar dacă se va ajunge la un consens între Comisia Europeană și producătorii de autovehicule, aceștia vor trebui să facă investiții foarte mari pentru a dezvolta astfel de motoare, așa încât este foarte probabil să foloseasca acei bani pentru a își îmbunătăți productia de motoare electrice”, concluzionează Daily Driven.

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE