ACTUALITATERomânia importă peste 90 de tone de fructe și legume în fiecare...

România importă peste 90 de tone de fructe și legume în fiecare lună

România a ajuns să importe peste 90 de tone de fructe și legume în fiecare lună, potrivit unor studii făcute la nivelul Comisiei Europene. Astfel, în județul Călărași, de pildă, prețul cireșelor și căpșunilor a ajuns să depășească 40 de lei/ kilogram, informează Radio România Actualități.

Reporterii au intervievat un vânzător din Piața Mare din municipiul Călărași. Acesta spune că, în ciuda prețurilor destul de inaccesibile, lumea cumpără fructele aduse din import.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Lăptișor de matcă crud și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Vânzător: Avem cireșe din Grecia, din ianuarie avem pepeni, pepeni roșii, am avut din Maroc, dar acum avem din Grecia, sunt foarte buni. Cei galbeni tot din Grecia sunt. Cireșele sunt la 35 de lei.

Reporter: Și cumpără lumea la prețul ăsta?

Vânzător: Cumpără. Cumpără foarte mult. Prima oară le-am avut la 60 de lei, dar acum că este 35 de lei kilogramul este mult mai accesibil și cumpără.

Reporter: Cât sunt căpșunile iarna?

Vânzător: 12 lei.

Reporter: Românești?

Vânzător: Nu sunt românești, Turcia.

Reporter: Până când fructele de sezon vor fi suficient de coapte pentru a fi scoase la vânzare, producătorii locali le oferă cumpărăturilor alte produse.

Vânzător: Verdețuri, salate cât de multe și ridichii. Dar produsele noastre de la Independența. Foarte grea munca la țară, nu-i pentru toată lumea munca la țară.

Deși eram cândva unii dintre cei mai de seamă producători agricoli din Europa, fiind numiți „grânarul Europei”, azi am ajuns să importăm chiar și semințe de floarea soarelui. În urmă cu doi ani, în 2019, România s-a plasat pe primul loc în Uniunea Europeană atât în ceea ce privește producția de floarea-soarelui, cât și suprafața cultivată.

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți.Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate