joi, februarie 22, 2024
ACTUALITATEMinisterul Apărării a anunțat oficial: România nu va furniza armament Ucrainei

Ministerul Apărării a anunțat oficial: România nu va furniza armament Ucrainei

România nu va oferi echipamente militare Ucrainei, a transmis ministrul Apărării, Vasile Dîncu, informează TheEpochTimes, care citează Agerpres. Anunțul a fost făcut în contextul în care în spațiul public au apărut mai multe informații potrivit cărora Ucraina ar urma să primeasă în următoarele zile armament din partea altor state.

Dîncu susține că sprijinul României rămâne umanitar. Astfel, refugiații vor fi ajutați în continuare. De altfel, în țara noastră sunt peste 700 de mii de ucrainieni care au fugit din calea războiului.

„Nu avem nicio solicitare în acest sens, Mig-urile pe care le avem, în acest moment nu sunt scoase în totalitate din uz, noi avem în acest moment o anchetă, au fost suspendate de la zbor, vor fi, în cel mai rău caz, conservate, pentru că în acest moment putem să acoperim, cu cele 22 de Eurofigther pe care le avem din partea forţelor străine”, s-a exprimat ministrul Apărării, Vasile Dîncu.

Înveți și ajuți! Cumpără-i copilului tău manualul O istorie a lumii pentru copii” de Virgil Hillyer, și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Oficialii Germaniei au susținut că Ucraina urmează să primească „echipament militar greu”, pentru a face față atacurilor Rusiei.

„Vor fi arme grele,  care tancuri de luptă din partea partenerilor europeni pentru a o ajuta să contracareze ofensiva rusă, a declarat joi ministrul apărării german, Christine Lambrecht, citat de France Presse.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis (alergie la praf, polen, venin) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Țările membre NATO au aprobat deja livrări de arme pentru Ucraina sunt: SUA, Marea Britanie, Republica Cehă şi Olanda.

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE