duminică, iunie 16, 2024
ACTUALITATEFranța | Candidata la prezidențiale, Marine Le Pen, susține o „apropiere strategică...

Franța | Candidata la prezidențiale, Marine Le Pen, susține o „apropiere strategică între NATO și Rusia”, după încheierea conflictului din Ucraina

Candidata conservatoare la alegerile prezidențiale din Franța, Marine Le Pen, a pledat miercuri pentru o „apropiere strategică între NATO și Rusia”, „de îndată ce războiul ruso-ucrainean va fi fost încheiat și va fi fost reglat printr-un tratat de pace”, relatează AFP, conform Agerpres.

„Este interesul Franței și al Europei, dar de asemenea, cred, al Statelor Unite care nu au (…) niciun interes să vadă apărând o uniune strânsă sino-rusă. (…)

O repet, fără ambiguitate, [odată] aleasă președinte, voi părăsi comandamentul integrat [al NATO], dar nu voi renunța la aplicarea articolului 5 din Tratatul Atlanticului de Nord, privind securitatea colectivă, exact așa cum a fost cazul înainte de 2009”, a afirmat candidata formațiunii Rassemblement National (RN), într-o conferință de presă la Paris pe tema diplomației.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Marine Le Pen a precizat că nu dorește nici „supunerea față de Moscova”, dar nici „alinierea în spatele administrației Biden”, mai ales în regiunea Asiei și Oceaniei.

În 4 aprilie, candidata la prezidențiale a vorbit despre „crime de război” în Ucraina după descoperirea cadavrelor de civili în regiunea Kiev, în special la Bucea. Totuși, la sfârșitul lui martie, ea a refuzat să-l numească pe Vladimir Putin „criminal de război”, pentru că „nu se negociază pacea insultând una din cele două părți”.

Le Pen rămâne ostilă sancțiunilor economice împotriva Moscovei, în numele protejării puterii de cumpărare a francezilor.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis (alergie la praf, polen, venin) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE