vineri, aprilie 12, 2024
ACTUALITATEVasile Dîncu anunță că PSD nu merge cu o propunere de premier...

Vasile Dîncu anunță că PSD nu merge cu o propunere de premier la consultările cu Iohannis. Și PNL anunțase același lucru

PSD nu va merge, cel mai probabil, la consultările de la Cotroceni, cu o propunere de premier, însă o decizie va fi luată luni dimineaţă în Consiliul Politic Naţional al partidului, a declarat, duminică, preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Vasile Dîncu.

„PSD nu merge în acest moment cu nicio propunere pentru că vrem să vedem ce vrea preşedintele, în primul rând. Preşedintele este cel care s-a aflat în spatele, cel puţin, a unei părţi din această criză, cea politică, a girat-o până la urmă, girându-l pe Florin Cîţu şi trebuie să-şi refacă guvernarea pentru că acest tip de guvernanţă nereuşită până acum, cel puţin din perspectiva rezultatelor guvernării, este eroul principal. (…) Analizăm această situaţie, vom vedea luni dimineaţă, înainte de a merge la Cotroceni.

Avem un Birou Naţional, putem să facem şi un Consiliu Naţional, dacă este cazul. Dar în acest moment, cred că în această fază nu suntem hotărâţi pentru că nu suntem siguri de intenţia preşedintelui”, a afirmat Dîncu, la Prima Tv, citat de Agerpres.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Evul întunecat, noua moralitate de Joseph Sobran vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media

El a adăugat că preşedintele Iohannis a spus că nu va pune niciodată un premier de la PSD şi acum doreşte refacerea actualei coaliţii.

„Deci, ne spune lumea: bun, acum l-aţi dat jos, acum treceţi la guvernare. Cum să mergem la putere? Pentru că este atributul preşedintelui să numească premierul. Preşedintele s-a pronunţat mai demult că nu va pune niciodată un premier al PSD. Am mers cu propuneri, după alegeri, şi am fost refuzaţi.

Acum, de bun simţ ar fi fost ca domnul Cîţu, după ce a observat că are o majoritate de 281 în Parlament împotriva lui, să-și dea demisia şi preşedintele să refacă, să revenim la situaţia de la început, la situaţia de după alegeri şi atunci să dea ocazia să se creeze o majoritate, normal ar fi fost ca PSD, că a avut cele mai multe voturi, a câştigat alegerile, chiar dacă nu a făcut majoritatea de 51%.

Acum vrem să vedem dacă preşedintele trage de timp, este o variantă pentru că a făcut şi această punte peste weekend, dacă preşedintele s-a gândit chiar la o soluţie şi are o soluţie, pentru că nu are rost să ne ducem cu propunere când nu ni se cere propuneri, pentru că o facem în van. Înţelegem că preşedintele vrea să se refacă această coaliţie”, a adăugat Dîncu.

La rândul său, Partidul Național Liberal a decis în ședința Biroului Executiv Național de vineri să nu propună niciun premier la consultările de luni, de la Palatul Cotroceni, dacă nu va reuși să contureze o majoritate parlamentară.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

1 COMENTARIU

  1. Domnule Dâncu ! Este momentul când trebuie să demonstrați că PSD-ul este un partid Social-Democrat care s-a rupt de comunism și care are o doctrină favorabilă acestei țări și acestui popor ! Dragnea,cu toate eforturile, lui rămâne o relicvă a stângii extremiste și nu mai are nici o susținere a electoratulu de stânga care este patriot și rațional ! Pedalați pe acest palier politic ,aduceți încrederea poporului că sunteți paroliști în ceea ce promiteți și faceți ceea ce promiteți și veți câștiga alerile,anticipate sau nu !! Și asta pentru mulți ani !!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE