ACTUALITATE Italia: O fetiță de 12 a fost pedepsită cu suspendarea de la...

Italia: O fetiță de 12 a fost pedepsită cu suspendarea de la cursuri pentru că a îndrăznit să îmbrățișeze o colegă

O fetiță de 12 ani a fost suspendată de la cursurile pe care urma la școala din San Dona di Piave, provincia Veneția, pentru că a îmbrățișat o colegă.

Pedeapsa a fost aplicată pentru 24 de ore, iar responsabilii școlii justifică decizia prin faptul că gestul a venit după alte „ofense”, precum nepurtarea măștii tot timpul și nepăstrarea distanței sociale.

Incidentul, care a avut loc pe 26 noiembrie, a fost făcut public de mama fetiței, care a considerat că nu doar pedeapsa este nedreaptă, ci și regulile impuse de școală pentru combaterea pandemiei.

„Fiica mea este o fată spontană și afectuoasă: plecând de la școală a avut instinctul de a îmbrățișa o colegă care a început să țipe. La început, fiica mea a crezut că i-a făcut rău: în realitate, ea țipa exact despre problema Covid-19. Un profesor a dus-o la cancelarie. După două zile am fost chemată la școală: mi-au înmânat o hârtie spunând că s-a decis să-mi suspende fiica fiind că nu respectase regulile Covid-19. Mă gândeam că e o glumă. Am expus totul, anunțând că fiica mea nu va mai pune piciorul în acea școală”, a spus mama ei, citată de Il Gazzettino.

În replică, directorul școlii spune că nu dorea să ia această decizie, dar a făcut-o pentru „sănătatea copiilor”.

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzelor conservatoare și/sau naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3Media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3Media

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 1.885 de lei din 34.620...

Dragi prieteni, de azi începem o nouă colectă pentru a asigura finanțarea siteului R3Media, dar de data asta pentru următoarele șase luni. Grație vouă, dragi prieteni,...

Articole relaționate

Cele mai citite