ACTUALITATEItalia: O fetiță de 12 a fost pedepsită cu suspendarea de la...

Italia: O fetiță de 12 a fost pedepsită cu suspendarea de la cursuri pentru că a îndrăznit să îmbrățișeze o colegă

O fetiță de 12 ani a fost suspendată de la cursurile pe care urma la școala din San Dona di Piave, provincia Veneția, pentru că a îmbrățișat o colegă.

Pedeapsa a fost aplicată pentru 24 de ore, iar responsabilii școlii justifică decizia prin faptul că gestul a venit după alte „ofense”, precum nepurtarea măștii tot timpul și nepăstrarea distanței sociale.

Incidentul, care a avut loc pe 26 noiembrie, a fost făcut public de mama fetiței, care a considerat că nu doar pedeapsa este nedreaptă, ci și regulile impuse de școală pentru combaterea pandemiei.

„Fiica mea este o fată spontană și afectuoasă: plecând de la școală a avut instinctul de a îmbrățișa o colegă care a început să țipe. La început, fiica mea a crezut că i-a făcut rău: în realitate, ea țipa exact despre problema Covid-19. Un profesor a dus-o la cancelarie. După două zile am fost chemată la școală: mi-au înmânat o hârtie spunând că s-a decis să-mi suspende fiica fiind că nu respectase regulile Covid-19. Mă gândeam că e o glumă. Am expus totul, anunțând că fiica mea nu va mai pune piciorul în acea școală”, a spus mama ei, citată de Il Gazzettino.

În replică, directorul școlii spune că nu dorea să ia această decizie, dar a făcut-o pentru „sănătatea copiilor”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3Media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3Media

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 16.620 de lei din 34.620...

Dragi prieteni, de azi începem o nouă colectă pentru a asigura finanțarea siteului R3Media, dar de data asta pentru următoarele șase luni. Grație vouă, dragi prieteni,...

Alătură-te R3media și pe Telegram

Pentru că știm cât de important este să primești cât mai ușor știrile și informațiile de care ai nevoie, te invităm să accesezi canalul...

Articole relaționate

Cele mai citite