ACTUALITATEItalia: O fetiță de 12 a fost pedepsită cu suspendarea de la...

Italia: O fetiță de 12 a fost pedepsită cu suspendarea de la cursuri pentru că a îndrăznit să îmbrățișeze o colegă

O fetiță de 12 ani a fost suspendată de la cursurile pe care urma la școala din San Dona di Piave, provincia Veneția, pentru că a îmbrățișat o colegă.

Pedeapsa a fost aplicată pentru 24 de ore, iar responsabilii școlii justifică decizia prin faptul că gestul a venit după alte „ofense”, precum nepurtarea măștii tot timpul și nepăstrarea distanței sociale.

Incidentul, care a avut loc pe 26 noiembrie, a fost făcut public de mama fetiței, care a considerat că nu doar pedeapsa este nedreaptă, ci și regulile impuse de școală pentru combaterea pandemiei.

„Fiica mea este o fată spontană și afectuoasă: plecând de la școală a avut instinctul de a îmbrățișa o colegă care a început să țipe. La început, fiica mea a crezut că i-a făcut rău: în realitate, ea țipa exact despre problema Covid-19. Un profesor a dus-o la cancelarie. După două zile am fost chemată la școală: mi-au înmânat o hârtie spunând că s-a decis să-mi suspende fiica fiind că nu respectase regulile Covid-19. Mă gândeam că e o glumă. Am expus totul, anunțând că fiica mea nu va mai pune piciorul în acea școală”, a spus mama ei, citată de Il Gazzettino.

În replică, directorul școlii spune că nu dorea să ia această decizie, dar a făcut-o pentru „sănătatea copiilor”.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate

IMPORTANT

O chemaR3 la susținere

Dragi prieteni, după patru luni de pauză, revenim la voi pentru a sprijini efortul nostru. Dacă doriți să ne ajutați luna aceasta, o puteți face...