ACTUALITATEItalia: O fetiță de 12 a fost pedepsită cu suspendarea de la...

Italia: O fetiță de 12 a fost pedepsită cu suspendarea de la cursuri pentru că a îndrăznit să îmbrățișeze o colegă

O fetiță de 12 ani a fost suspendată de la cursurile pe care urma la școala din San Dona di Piave, provincia Veneția, pentru că a îmbrățișat o colegă.

Pedeapsa a fost aplicată pentru 24 de ore, iar responsabilii școlii justifică decizia prin faptul că gestul a venit după alte „ofense”, precum nepurtarea măștii tot timpul și nepăstrarea distanței sociale.

Incidentul, care a avut loc pe 26 noiembrie, a fost făcut public de mama fetiței, care a considerat că nu doar pedeapsa este nedreaptă, ci și regulile impuse de școală pentru combaterea pandemiei.

„Fiica mea este o fată spontană și afectuoasă: plecând de la școală a avut instinctul de a îmbrățișa o colegă care a început să țipe. La început, fiica mea a crezut că i-a făcut rău: în realitate, ea țipa exact despre problema Covid-19. Un profesor a dus-o la cancelarie. După două zile am fost chemată la școală: mi-au înmânat o hârtie spunând că s-a decis să-mi suspende fiica fiind că nu respectase regulile Covid-19. Mă gândeam că e o glumă. Am expus totul, anunțând că fiica mea nu va mai pune piciorul în acea școală”, a spus mama ei, citată de Il Gazzettino.

În replică, directorul școlii spune că nu dorea să ia această decizie, dar a făcut-o pentru „sănătatea copiilor”.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...