vineri, iulie 19, 2024
ACTUALITATERomânia Educată | Un elev a scris la Evaluarea Națională că „Cireșarii...

România Educată | Un elev a scris la Evaluarea Națională că „Cireșarii sunt Indiana Jones și Arca Secretelor” | Alte perle: „Cireșarii erau persoanele care culegeau multe cireșe” | „A avea bani, nu a nu avea!“

Evaluarea Națională din acest an a venit cu noi perle scornite de elevii care au absolvit clasa a VIII-a. La proba de Limba și Literatura Română, profesorii corectori au găsit, pe lângă greșelile de scriere, și foarte multe exprimări de-a dreptul hilare, potrivit mariustuca.

Vă prezentăm mai jos cele mai grotești exprimări și greșeli pe care elevii români le-au făcut la Evaluarea Națională la proba de Limba și Literatura Română.

„Cireșarii erau persoanele care acum, în iunie, și pââână în august, culegeau muuulte cireșe. Apoi le numărau: una, două, trei și tot așa. Șeful cireșarilor era numit cireșar-șef. Ce frumoasă era viața de cireșar!“, a scris un elev.

„Unul dintre personaje se numea Tic. La fel ca în Tic Tac!“, a precizat elevul.

O altă cerință a fost asocierea romanului „Cireșarii“ cu o altă carte citită.

„Pot asocia cartea „Cireșarii” cu Biblia, lectura mea suplimentară. Sunt personaje multe, frumoase și copii în amândouă. Printre care, Iisus!“, a scris un alt elev.

„Cireșarii sunt Indiana Jones și Arca Secretelor, doar că români. Și eu ador cireșele! E trăsătura personală care mă apropie de personaj”, a fost scris în lucrarea altui elev.

„A avea bani, nu a nu avea!“

Nu putea lipsi o perlă la interpretarea stilistică a textului ce le-a fost prezentat elevilor.

„O figură de stil este fâlfâitul. Pentru că e un stil anume de a se se deplasa, fâlfâind unde ai nevoie în ziua aceea”, a scris alt elev.

„Figură de stil: aripa moale. Nu știm de ce e moale, poate nu e moale, dar așa i s-a părut drăguț autorului”, a scris un altul.

La gramatică, în lucrare, li s-a cerut elevilor să selecteze verbele dintr-un paragraf și li să precizeze modul.

„Foc este verb. Vine de la ”dai foc”, deci modul prezent”.

„„s“ are rolul de verb, dar e neterminat“.

Li s-a mai cerut să alcătuiască un enunț cu „a avea“ în formă negativă.

„A avea bani, nu a nu avea!“, a scris alt elev forma negativă.

Nici transcrierea subiectului primit nu a fost o sarcină ușoară pentru unii! „Striga cât îl ținea putorile“, a scris alt elev.

Aceste perle la examenul de Evaluare Națională vin în contextul inițierii, în urmă cu 8 ani, a programului România Educată de către Klaus Iohannis. Acesta are drept scop principal îmbunătățirea calității învățământului în țară. Directivele din program au fost introduse în noile legi ale educației. Acestea au fost adoptate anul trecut de coaliția PSD-PNL.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE