joi, septembrie 21, 2023
ACTUALITATERomânia educată a lui Iohannis: Un elev de la Liceul Sportiv din...

România educată a lui Iohannis: Un elev de la Liceul Sportiv din Bacău, reținut de polițiști, după ce și-a amenințat profesorul cu „un obiect înțepător”

Un elev de la Liceul Sportiv din Bacău a fost reținut de polițiști, după ce s-a certat cu un profesor și l-a amenințat cu un obiect înțepător. Conflictul a fost observat de un bărbat care a sunat la 112, scrie Ziarul de Bacău.

Miercuri, 19 aprilie, polițiștii au fost sesizați cu privire la faptul că, în timp ce se afla în incinta unei unităţi de învăţământ, ar fi intervenit să aplaneze un conflict spontan între un elev şi un cadru didactic, elevul având asupra sa un obiect înțepător.

„La faţa locului, din primele verificări, polițiștii au stabilit faptul că, la data de 19 aprilie a.c. un elev de 15 ani, aflându-se în sala de sport, pe fondul unor discuții contradictorii cu profesorul, ar fi scos din rucsac un obiect înțepător şi l-ar fi amenințat pe acesta, după care a părăsit incinta scolii, abandonând obiectul.

Înveți și ajuți! Cumpără-i copilului tău manualul „O istorie a lumii pentru copii” de Virgil Hillyer, și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Minorul a fost identificat la scurt timp de către o patrulă de poliție din cadrul Secţiei 1 Poliţie și condus la sediu pentru audieri. Cazul a fost preluat de polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară care au luat măsura reținerii tânărului de 15 ani, bănuit de comiterea infracţiunilor de portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase şi ameninţare”, a informat IPJ Bacău, într-un comunicat de presă.

„Incidentul de la Liceul cu Program Sportiv Bacău a fost raportat imediat și la Inspectoratul Școlar Județean. Unitatea de învățământ a demarat deja propria anchetă, în paralel cu cercetarea pe care o face și Inspectoratul de Politie, căruia i-a fost solicitată intervenția de către școală.

Astăzi s-a întrunit și comisia de violență de la nivelul unității de învățământ respective, pentru a stabili exact măsurile ce se impun în acest caz, iar Inspectoratul Școlar monitorizează deja în detaliu toate aceste aspecte”, a transmis Inspectoratul Școlar.

Incidentul vine pe fondul abuzurilor cu tentă sexuală ale unor elevi din județul Prahova asupra unei profesoare și a înjunghierii unui cadru didactic de către un elev la liceul Ion Creangă din București.

Totul, după 9 ani în care România a fost condusă de Klaus Iohannis, care și-a numit apropiații în funcția de ministru al învățământului. Aceștia au implementat, pas cu pas, programul „România Educată” al președintelui, care prevede o toleranță maximă pentru elev în școală.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

1 COMENTARIU

  1. a fost unu de sport prin bucuresti:
    la inceputul “orei” controla elevii la shortz, la “echipamentul sportiv”;
    l-au prins golanii,a trebuit sa bea pipi…nu credem ca au scris ziarele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate