ACTUALITATE„Efecte adverse IMAGINARE”: 75.000 de persoane care ar fi suferit probleme neurologice...

„Efecte adverse IMAGINARE”: 75.000 de persoane care ar fi suferit probleme neurologice grave de la Pfizer, iar 5.000 de persoane ar fi murit în urma vaccinării. Comisia Europeană ia în calcul să ofere despăgubiri pentru victimele serurilor anti-COVID

La nici un an de zile de când a început vaccinarea cu serurile anti-COVID-19 au fost înregistrate nu mai puțin de 75.000 de persoane care ar fi suferit probleme neurologice grave de la Pfizer, iar 5.000 de persoane ar fi murit în urma vaccinării. În acest context, Comisia Europeană are în vedere adoptarea unei rezoluții prin care victimele serurilor să fie despăgubite, informează Clujust.ro.

Practic, va fi întocmit un fond de despăgubire prin intermediul căruia se va acorda pentru fiecare tip de ser cuantumul sumei alocate, în funcție de numărul de victime.

În total, până acum au fost raportate peste 1 milion de reacții adverse în urma serurilor anti-COVID.

Pe 19 octombrie, președintele Klaus Iohannis anunța noile restricții și îndemna la vaccinare, pentru că efectele adverse ale serurilor sunt „imaginare”.

„Dragi români, vaccinarea este singura soluție care vedem că funcționează în toate statele în care pandemia a fost semnificativ redusă prin vaccinarea populației în proporție covârșitoare. Este în același timp și argumentul suprem împotriva tuturor celor care, contestând cu premeditare sau din ignoranță vaccinurile, sunt indirect responsabili și vinovați de suferința semenilor pe care, chipurile, încearcă să îi salveze de efecte secundare adverse imaginare.

Vaccinurile anti COVID sunt sigure și eficiente, la fel cum și formele severe și decesele cauzate de această boală sunt reale și dramatice. Conspirațiile și teoriile fake news fac extrem de mult rău celor încurajați să refuze tocmai soluția care le-ar putea salva viața. În același timp, pentru a opri acest val pandemic foarte agresiv, sunt necesare măsuri urgente care să stopeze transmisia comunitară intensă și este nevoie de ele acum”.

Ce presupune rezoluția de la Comisia Europeană

Rezoluția prevede următoarele puncte:

„Parlamentul European,

– având în vedere articolul 13 din Regulamentul de procedură,

A. Întrucât Agenția Europeană pentru Medicamente enumeră deja aproximativ un milion de cazuri de reacții adverse în urma injectării vaccinurilor împotriva COVID-19:

– 435.779 pentru vaccinul Pfizer Biontech;

– 373.285 pentru vaccinul AstraZeneca;

– 117.243 pentru vaccinul Moderna;

– 27.694 pentru vaccinul Janssen.

B. Întrucât aceste reacții adverse sunt uneori grave; întrucât, de exemplu, aproximativ 75.000 de persoane ar fi avut efecte neurologice după vaccinul Pfizer;

C. întrucât Agenția Europeană pentru Medicamente susține că, în Uniunea Europeană, vaccinurile împotriva COVID-19 au avut consecințe fatale pentru 5.000 de persoane:

– 4.198 în cazul vaccinului Pfizer;

– 1.053 în cazul vaccinului AstraZeneca;

– 392 în cazul vaccinului Moderna;

– 138 în cazul vaccinului Janssen;

D. Întrucât Comisia Europeană a negociat contractele de achiziție și nu a dorit ca laboratoarele farmaceutice să-și asume răspunderea; întrucât deputații din Parlamentul European nu au avut acces la contracte în timpul negocierilor,

1. Invită Comisia să instituie un fond de despăgubire a victimelor vaccinulor împotriva COVID-19;

2. Încredințează Președintelui sarcina de a transmite prezenta rezoluție Comisiei șis tatelor membre”, se arată în documentul menționat de sursa citată.

Rămâne de văzut când va face Comisia Europeană anunțul oficial cu privire la despăgubirile oferite pentru persoanele cu afecte adverse în urma administrării serurilor anti-COVID-19. Un aspect important de luat în calcul este și orizontul de timp pentru care va fi oferit sprijinul financiar, având în vedere faptul că serurile sunt experimentale până în 2023/2024, potrivit producătorilor.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

1 COMENTARIU

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...