joi, februarie 29, 2024
ACTUALITATEArmata SUA a intrat în era Biden | Femeile soldat vor avea...

Armata SUA a intrat în era Biden | Femeile soldat vor avea voie să-și coloreze unghiile și părul sau să poarte cercei. Bărbații vor avea voie să-și vopsească unghiile pentru „a le proteja”

Armata Statelor Unite a anunțat noi reguli privind aspectul fizic și îngrijirea soldaților din rândurile acestei instituții, informează The Hill.

Liderii Armatei Americane au anunțat că renunță la restricțiile dure impuse asupra aspectului fizic și coafurilor membrilor săi, într-o încercare de a susține „diversitatea, echitatea și incluziunea”, după cum arată un comunicat publicat pe siteul oficial al US Army.

Printre schimbări se numără eliminarea dimensiunii minime a părului pentru tot personalul, devenind opțională pentru femei. În actualele reguli, părul unui soldat nu poate mai scurt de 0,6 cm de la scalp, cu excepția unor probleme medicale sau răni.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Evul întunecat, noua moralitate de Joseph Sobran și vei contribui la susținerea siteului R3Media

De asemenea, femeilor din Armata SUA li se va permite să poarte codițe, dacă acestea au părul lung, simultan cu uniforma, atât în timpul instrucției cât și în timpul operațiilor de luptă. Standardele prevăd totuși ca părul lung să fie strâns înainte de marginea de jos a gulerului uniformei.

Armata mai dorește să permită vopsirea părului în nuanțe naturale, atât integral, cât și parțial. Nu este permisă colorarea părului cu culori precum mov, albastru, roz, portocaliu sau roșu, dar nu numai.

O altă noutate permite femeilor să poarte cercei împreună cu uniforma de luptă, dar totuși nu și pe câmpul de luptă. Cerceii din perle nu sunt permiși, precizează comunicatul Armatei.

În continuare, Armata a aprobat utilizarea unor culori adiționale pentru ruj și vopseaua de unghii, dar și posibilitatea ca soldații de sex masculin să poată să-și vopsească unghiile cu o culoare transparentă.

„Unii soldați se bazează pe mâinile lor, care sunt sub un bombardament continu în timp ce lucrează cu chimicale abrazive sau unelte. O astfel de oportunitate le dă șansa să-și protejeze unghiile”, a explicat Brian Sanders, unul dintre membrii Biroului de Presă.

O altă schimbare se referă la limbaj: soldații nu mai au voie să folosească termeni precum „Mohawk” (nume de trib indian), „Fu Manchu”( personaj negativ asiatic), „dreadlocks” ( o coafură specific africană) sau „excentric”.

Hrănește bine(le)!Cumpără suplimentul alimentar Propolis mielat (tinctură de propolis cu miere) și vei contribui la susținerea siteului R3Media

Aceste schimbări vin la câteva zile după ce Președintele Biden a semnat un ordin care permite persoanelor cu tulburări de gen sau transgenderi să devină soldați ai Armatei SUA.

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE