ACTUALITATELiber la transsexuali în armata SUA. Biden a anulat decizia lui Trump...

Liber la transsexuali în armata SUA. Biden a anulat decizia lui Trump prin care restricționa accesul acestora în armată

Noul preşedinte american Joe Biden a anulat luni decizia lui Donald Trump de a le interzice persoanelor transgender să servească în armată dacă au nevoie de un tratament medical, relatează AFP, citată de Agepres.

Preşedintele american a semnat- în prezenţa secretarului apărării Lloyd Austin şi a şefului statului major, generalul Mark Milley- un decret potrivit căruia „toţi americanii calificaţi pentru a servi în forţele armate ale SUA trebuie să o poată face”, a anunţat Casa Albă într-un comunicat.

„Preşedintele Biden consideră că identitatea sexuală nu ar trebui să fie un obstacol pentru serviciul militar şi că forţa Americii rezidă în diversitatea sa”, se precizează în comunicat, potrivit sursei citate.

Potrivit sursei citate, Pentagonul evaluează la 9.000 numărul persoanelor care se identifică ca transgender şi care sunt încadrate în forţele armate, dintre care o mie declară că şi-au făcut schimbare de sex sau că vor să o facă.

Transgenderii reprezintă persoane care au un sex biologic, dar consideră că acesta nu corespunde „genului” său.

Preşedintele ales al Statele Unite, Joe Biden, a anunţat, marţi, că o va numi ca ministru adjunct al Sănătăţii pe Rachel Levine, o persoană transgender, în prezent responsabilă a Sănătăţii în statul Pennsylvania, după cum a relatat R3Media.

 

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT