ACTUALITATECurtea de Apel București: Măsura de a impune obligativitatea purtării măștii în...

Curtea de Apel București: Măsura de a impune obligativitatea purtării măștii în spațiu deschis este NELEGALĂ. Decizia nu este definitivă

Curtea de Apel București a admis acțiunea avocatului Minodora Ion prin care aceasta contesta legalitatea articolului 4, punctul 15 din decizia Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), prin care purtarea măștii în spațiu deschis devine obligatorie, informează focuspress.ro.

„Am formulat o acțiune împotriva Departamentului pentru Situații de Urgență, am atacat, din ultimul ordin articolul 4 pct.15, cel care prevede măsura obligării purtării măștii în spațiile deschise. Am avut termen pe data de 21 decembrie, s-a pus în vedere DSU să depună toată documentația care stă la baza întocmirii ordinelor de carantină, respectiv de prelungire a carantinei în Constanța. Instanța a dispus ca DSU să dispună documentația sub sancțiunea amenzii judiciare. Raed Arafat invocase niște texte de lege, legea 55 din 15 mai 2020 etc, dar în niciuna nu exista menționat, în mod expres, obligarea purtării măștii și în spații deschise. Nu am atacat altceva din aceste ordine, ci strict această prevedere”, a declarat, pentru Focus Press, avocatul Minodora Ion.

Bucuria victoriei a fost anunțată de avocatul Minodora Ion: „Uraaaaaa! Uraaaaaa!Uraaaaaa!
Am castigat procesul cu Arafat in prima instanta.
Nici nu-mi vine sa cred!
Instanta a dispus ca masura obligarii de a purta masca in spatii deschise este nelegala.
Solutia poate fi atacata cu recurs in 2 zile”.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...