ACTUALITATERenate Weber a fost revocată din funcția de Avocat al Poporului. Doar...

Renate Weber a fost revocată din funcția de Avocat al Poporului. Doar AUR a votat împotrivă

Renate Weber a fost revocată, miercuri, din funcția de Avocat al Poporului de plenul reunit al Parlamentului. S-au înregistrat 247 de voturi „pentru” și 32 „contra”. Propunerea a fost inițiată de membrii coaliției de guvernare: PNL, USR-PLUS și UDMR, potrivit Mediafax.

Voturile „contra” au venit din partea parlamentarilor AUR.

Partidul Social Democrat a anunțat că va sesiza această decizie la Curtea Constituțională.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Membrii coaliției de guvernare au motivat decizia revocării cu atribuția prevăzută la articolul 5 din legea de funcționare – „nu și-a îndeplinit îndeplinit, prin activitatea derulată în 2020, rolul și obligațiile legale în domeniul apărării, protecției și promovării drepturilor copilului”.

Renate Weber a respins acuzațiile din cererea de revocare și a afirmat că, dacă nu ar fi fost invitată doar cu o oră înainte de începerea ședinței, ar fi adus documente care să susțină activitatea sa în cadrul instituției Avocatului Poporului.

 Ține-ți EROII aproape! Cumpără un tricou sau o bluză cu chipul unui Mare Român și vei contribui la susținerea siteului R3media.

De-a lungul anului pandemic, Renate Weber a ieșit în spațiul public cu poziții ce nu au convenit Guvernului:

„Nu poți să interzici unui om să aibă o viață socială pentru că nu a făcut un vaccin.”, spunea aceasta, în urmă cu mai bine de o lună. Totodată, doamne Weber declara în luna martie (2021) că impunerea unui angajat să se vaccineze anti-Covid este „dincolo de lege”.

Liderul formațiunii politice AUR, George Simion, și-a exprimat poziția față de demiterea Avocatului Poporului.

„Azi am refuzat să votăm raportul Avocatului Poporului pe repede înainte, fără să îl citim. De asta suntem numiți extremiști și aliații PSD de către Cosette Chichirău.
la fel, refuzăm să votăm demiterea avocatului poporului care, bun sau rău, are un mandat de 4 ani. NU face bine să avem la toate instituțiile numai oameni fideli puterii, indiferent cine e această putere.
REFUZĂM DICTATURA!”, a scris el pe Facebook.

PARTENERI

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate