ACTUALITATERenate Weber a fost revocată din funcția de Avocat al Poporului. Doar...

Renate Weber a fost revocată din funcția de Avocat al Poporului. Doar AUR a votat împotrivă

Renate Weber a fost revocată, miercuri, din funcția de Avocat al Poporului de plenul reunit al Parlamentului. S-au înregistrat 247 de voturi „pentru” și 32 „contra”. Propunerea a fost inițiată de membrii coaliției de guvernare: PNL, USR-PLUS și UDMR, potrivit Mediafax.

Voturile „contra” au venit din partea parlamentarilor AUR.

Partidul Social Democrat a anunțat că va sesiza această decizie la Curtea Constituțională.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Membrii coaliției de guvernare au motivat decizia revocării cu atribuția prevăzută la articolul 5 din legea de funcționare – „nu și-a îndeplinit îndeplinit, prin activitatea derulată în 2020, rolul și obligațiile legale în domeniul apărării, protecției și promovării drepturilor copilului”.

Renate Weber a respins acuzațiile din cererea de revocare și a afirmat că, dacă nu ar fi fost invitată doar cu o oră înainte de începerea ședinței, ar fi adus documente care să susțină activitatea sa în cadrul instituției Avocatului Poporului.

 Ține-ți EROII aproape! Cumpără un tricou sau o bluză cu chipul unui Mare Român și vei contribui la susținerea siteului R3media.

De-a lungul anului pandemic, Renate Weber a ieșit în spațiul public cu poziții ce nu au convenit Guvernului:

„Nu poți să interzici unui om să aibă o viață socială pentru că nu a făcut un vaccin.”, spunea aceasta, în urmă cu mai bine de o lună. Totodată, doamne Weber declara în luna martie (2021) că impunerea unui angajat să se vaccineze anti-Covid este „dincolo de lege”.

Liderul formațiunii politice AUR, George Simion, și-a exprimat poziția față de demiterea Avocatului Poporului.

„Azi am refuzat să votăm raportul Avocatului Poporului pe repede înainte, fără să îl citim. De asta suntem numiți extremiști și aliații PSD de către Cosette Chichirău.
la fel, refuzăm să votăm demiterea avocatului poporului care, bun sau rău, are un mandat de 4 ani. NU face bine să avem la toate instituțiile numai oameni fideli puterii, indiferent cine e această putere.
REFUZĂM DICTATURA!”, a scris el pe Facebook.

Facebook Notice for EU!
You need to login to view and post FB Comments!

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...