ACTUALITATERaed Arafat și Nelu Tătaru, în atenția DNA. Acuzații de abuz în...

Raed Arafat și Nelu Tătaru, în atenția DNA. Acuzații de abuz în serviciu, fals intelectual și uz de fals în perioada pandemiei. Prejudiciul, estimat la peste 18 milioane de lei

Ministerul Sănătății condus de Nelu Tătaru și IGSU, aflat în subordinea lui Raed Arafat, au fost reclamate de Curtea de Conturi la DNA pentru nereguli la achiziții făcute în pandemie, anunță Antena3.

Plângerile sunt făcute în baza unui raport al Curții de Conturi, redactat vara trecută, intitulat Gestionarea resurselor publice în perioada stării de urgență, însă abia acum Curtea de Conturi a anunțat ce conținea, de fapt, acest raport și ce conțin aceste plângeri venite în baza raportului.

În primul rând, există sesizarea făcută la DNA împotriva Ministerului Sănătății, pentru achizițiile din primul an de pandemie, perioada în care Nelu Tătaru era ministru al Sănătății. Acuzația este de fals intelectual și uz de fals, dar și de abuz în serviciu, cu un prejudiciu estimat de aproape 3 milioane de lei.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Celelalte două plângeri făcute de Curtea de Conturi la DNA sunt împotriva Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, aflat în subordinea DSU, care este condus de Raed Arafat. Acuzațiile sunt de abuz în serviciu, una cu un prejudiciu de 11 milioane de lei, iar cealaltă cu un prejudiciu de peste 4 milioane de lei.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

2 COMENTARII

 1. Țara Comunistă

  de Jean Moscopol

  Într-o țară comunistă
  când ești fire arivistă
  și-ai și-un caracter sinistru,
  poți ajunge repede ministru!…

  După ce-ncasezi la prime
  și te faci părtaș la crime,
  ești băgat la închisoare
  și-apoi condamnat pentru trădare…

  Când sovieto-comitetul
  îți cere-autoportretul,
  ăsta-i semn că nu-i mai placi
  și c-autocritică-ai să-ți faci

  Refren:

  Roata lumii se-nvârtește,
  țac-țac-țac
  și-orice crimă se plătește
  țang-țang-țang
  Comunismu-ntâi te-ajută
  tac-tac-tac
  și apoi, te execută
  pac-pac-pac…

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...