ACTUALITATERaed Arafat, despre noi restricții: Deciziile trebuie discutate în noiembrie. E vorba...

Raed Arafat, despre noi restricții: Deciziile trebuie discutate în noiembrie. E vorba despre bisericile de Crăciun și de restaurantele ce organizează Revelionul

Șeful DSU, Raed Arafat, a transmis, vineri, un mesaj tranșant referitor la introducerea unor noi restricții în această iarnă, enumerând factorii ce vor amplifica pandemia, anume gripa sezonieră, Crăciunul și Revelionul.

Situația epidemiei de coronavirus va fi „din ce în ce mai complexă” în România, a spus Raed Arafat, la Digi24, referindu-se la venirea iernii, cu temperaturi scăzute, gripă sezonieră și sărbătorile de Crăciun și Revelion.

„Depinde de situația epidemiologică, e greu să spunem acum cum va fi în decembrie, care va fi situația. Cred că decizii trebuie discutate în noiembrie – care sunt măsurile. Nu uitați, e aspectul bisericilor în Crăciun și apoi mai avem și restaurantele care organizează revelion”, a subliniat Arafat.

Potrivit acestuia, petrecerile de revelion nu pot fi ca în anii precedenți.

„Regulile trebuie discutate pe baza situației epidemiologice. Orice decizie este în interesul sănătății publice, gândirea autorităților este pe interesul public general, chiar dacă se supără unii sau alții, interesul public al majorității, nu la interesul individual”, a adăugat Arafat.

Arafat a amintit și de restricțiile impuse de anumite țări, în ciuda protestelor existente.

Reamintim că deși președintele Iohannis a declarat, în urmă cu câteva zile, că nu vede motive pentru „un așa-numit lockdown”, totuși există din ce în ce mai multe voci că Guvernul se pregătește să reintroducă starea de urgență.

 

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate