luni, aprilie 15, 2024
OPINIIPământul si sămânța

Pământul si sămânța

Pilda semănătorului din Biblie ar putea fi numită si pilda pământului. Iar lecțiile ei merg dincolo de agricultură și de teologie…

Sămânța (factorul extern, input-ul) este disponibilă din abundență: cunoașterea, harul, prosperitatea, iubirea, pacea, bucuria – niciodată nu lipsesc. Ele sunt mereu acolo, numai să întindem mâna să ni le însușim. Dumnezeu le oferă cu dărnicie. Problema se află mereu la recepție…cât suntem noi de pregătiți, cât suntem de dispuși, cât suntem de deschiși să le primim.

Putem turna apă cu furtunul într-o sticlă de 1 litru cu gâtul mic sau într-o oală largă cu aceeași capacitate, dar cele două nu se vor umple la fel de repede și cu aceeași eficientă. Suprafața de deschidere a vasului stabilește limitele a ce și cât se poate primi.
Pământul plin de spini și dăunători sau pământul lipsit de umezeală pot primi sămânța, dar această nu poate rodi.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Un om poate citi 100 de cărți pe an, dar cât și cum anume asimilează depinde de deschiderea sa, nu de cantitatea informației. Aceleași 100 cărți citite de doi indivizi nu produc același impact.

Și în domeniul sănătății este la fel. Același virus nu produce aceleași efecte la toată lumea – corpul fiecăruia reacționează în funcție de starea prealabilă a receptorului.

Nici vaccinurile și nici medicamentele nu produc efecte identice.

Nici consumul de carne sau zahăr nu da același rezultat pentru toți. Unora le poate furniza energie, la alții se pot depune sub formă de grăsime, pe alții ii face iritabili, alții nu pățesc nimic.

Desigur, în lume există și semințe rele (în Biblie neghină este cea care simbolizează „input”-ul negativ). Dezinformări, prostii, știri care fac frică, minciuni, agenți patogeni.

Lumea în care trăim ne oferă de toate: Soare, apă, aerul, hrană, dragostea, bucuria, pacea- conviețuiesc cu virusuri, bacterii dăunătoare, minciună și răutate.

Cine conferă putere acestora, cine face ca sămânța cea bună să rodească și cea rea să nu se dezvolte? Agricultorul, cel responsabili cu menținerea pământului în starea optimă pentru recepție – adică noi, cei ce trebuie să separam ce e bun de ce este rău și sa sporim capacitatea de a primi binele, pentru a aduce mai multă roadă.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE