vineri, iunie 2, 2023
ACTUALITATERaed Arafat confirmă că infectarea cu coronavirus este posibilă și după vaccinare,...

Raed Arafat confirmă că infectarea cu coronavirus este posibilă și după vaccinare, însă susține că se pot face doar forme ușoare ale bolii

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, a declarat, sâmbătă, că este posibilă infectarea cu coronavirus și după vaccinarea, fiind posibile însă doar forme ușoare ale bolii.

Raed Arafat a explicat, sâmbătă, la Antena3, că cel mai important aspect al vaccinării este acela ca, indiferent dacă o persoana va face apoi forme ușoare de coronavirus, nu se va mai ajunge la forme severe și la sechele care răman pe perioade lungi sau chiar pe viață.

„Vaccinul va preveni sechelele, pentru că va preveni formă gravă. Asta înseamnă că dacă nu faci formă gravă nu vei face sechele care rămân luni de zile sau poate pe viață. Pulmonare sau la alte organe ale corpului. Vaccinul va preveni aceste lucruri pentru că armata internă a corpului e pregătită să acționeze în momentul în care ai luat contact și ești infectat. Atunci corpul oprește asaltul virusului și oprește”, a spus Raed Arafat.

Pe de altă parte, șeful DSU, a subliniat că în România nu se vor aplica discriminări în funcție de vaccinare, însă Arafat nu a exclus ca astfel de condiționări să fie impuse în străinătate.

„E posibil să fie unele întruniri internaționale care să spună „poți să vii dacă ești vaccinat”, a explicat Raed Arafat.

 

 

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

36,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate