ACTUALITATERaed Arafat confirmă că infectarea cu coronavirus este posibilă și după vaccinare,...

Raed Arafat confirmă că infectarea cu coronavirus este posibilă și după vaccinare, însă susține că se pot face doar forme ușoare ale bolii

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, a declarat, sâmbătă, că este posibilă infectarea cu coronavirus și după vaccinarea, fiind posibile însă doar forme ușoare ale bolii.

Raed Arafat a explicat, sâmbătă, la Antena3, că cel mai important aspect al vaccinării este acela ca, indiferent dacă o persoana va face apoi forme ușoare de coronavirus, nu se va mai ajunge la forme severe și la sechele care răman pe perioade lungi sau chiar pe viață.

„Vaccinul va preveni sechelele, pentru că va preveni formă gravă. Asta înseamnă că dacă nu faci formă gravă nu vei face sechele care rămân luni de zile sau poate pe viață. Pulmonare sau la alte organe ale corpului. Vaccinul va preveni aceste lucruri pentru că armata internă a corpului e pregătită să acționeze în momentul în care ai luat contact și ești infectat. Atunci corpul oprește asaltul virusului și oprește”, a spus Raed Arafat.

Pe de altă parte, șeful DSU, a subliniat că în România nu se vor aplica discriminări în funcție de vaccinare, însă Arafat nu a exclus ca astfel de condiționări să fie impuse în străinătate.

„E posibil să fie unele întruniri internaționale care să spună „poți să vii dacă ești vaccinat”, a explicat Raed Arafat.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3Media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3Media

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 16.620 de lei din 34.620...

Dragi prieteni, de azi începem o nouă colectă pentru a asigura finanțarea siteului R3Media, dar de data asta pentru următoarele șase luni. Grație vouă, dragi prieteni,...

Alătură-te R3media și pe Telegram

Pentru că știm cât de important este să primești cât mai ușor știrile și informațiile de care ai nevoie, te invităm să accesezi canalul...

Articole relaționate

Cele mai citite