miercuri, aprilie 17, 2024
ACTUALITATEVIDEO | Un pod lung de aproape 3 kilometri s-a prăbușit în...

VIDEO | Un pod lung de aproape 3 kilometri s-a prăbușit în Baltimore, Statele Unite

Un pod lung de aproape 3 kilometri s-a prăbușit în Baltimore, Statele Unite, după ce un cargobot a lovit unul dintre pilonii înalți de peste 350 de metri, informează știriletvr.

O cameră de supraveghere a poliției fluviale a surprins momentul prăbușirii construcției. În momentul accidentului pe pod erau câteva mașini care au căzut în râul pe care îl traversa podul Key.

O operațiune de salvare este în plină desfășurare, iar presa americană scrie că aproximativ 20 de persoane au căzut în apele reci ale râului.

Cargoul care a lovit podul Francis Scott Key Bridge din Baltimore este o navă de containere sub pavilion Singapore, DALI, potrivit datelor unui site de monitorizare maritimă și a unui ofițer al Pazei de Coastă.

Site-ul de monitorizare maritimă, MarineTraffic, a arătat că nava sub pavilion Singapore s-a oprit în Baltimore, de unde a plecat cu destinația Colombo, Sri Lanka.

Kevin Cartwright, directorul de comunicare al Departamentului de Pompieri din Baltimore, a declarat pentru CNN că lucrează cu Paza de Coastă a SUA și că o echipă de scafandri se află în râu pentru operațiuni de căutare și salvare, în condițiile în care temperatura este de minus un grad.

„Incidentul a avut loc la ora locală 01:30 a.m., în condiții de vizibilitate limitată, așa că lucrăm intens, având în vedere temperaturile din mediul înconjurător, precum și temperaturile apei, pentru a încerca să salvăm și poate să recuperăm persoane”, a declarat Cartwright.

Podul, care a fost construit în 1977 și a fost numit după autorul imnului național american, are o lungime de peste 2600 de metri și a fost unul dintre cele mai lungi poduri continue din lume la finalizarea sa.

Aproximativ 30,000 vehicule treceau pe acest pod în fiecare zi.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE