luni, decembrie 4, 2023
ACTUALITATELecție de credință și omenie din partea unui fost sportiv diagnosticat cu...

Lecție de credință și omenie din partea unui fost sportiv diagnosticat cu cancer galopant: Mai presus de medicină există Dumnezeu, care e lângă fiecare om

Fost fotbalist, cu peste 200 de meciuri la activ în primele două divizii ale României, Florin Hidișan este un personaj cunoscut în lumea sportului.

Recent, mai precis după sărbătorile Pascale, Hidișan s-a dus la medic pentru niște controale, după ce nu mai reușea să mănânce nimic. Acolo a primit o veste care ar dărâma pe oricine: o formă gravă de cancer, care avansează galopant.

Cu toate acestea, Florin Hidișan a întâmpinat cu optimism situația, bazându-se pe credința în Dumnezeu. Bunătatea lui i-a impresionat și jurnaliștii de la Gazeta Sporturilor, cei care i-au descoperit povestea.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Dacă Dumnezeu nu ar exista de G.K. Chesterton vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Hidișan a spus că toată puterea sa interioară vine de la Dumnezeu.

„Toată viața mea a gravitat în jurul sportului, toată copilăria, adolescența și apoi maturitatea au însemnat sport. Am ajuns să joc la nivel de Liga 1 datorită talentului pe care l-am primit de la Dumnezeu și datorită faptului că am fost un om serios, muncitor. Niciodată n-am cedat în situațiile grele, și n-au fost puține, din copilărie, când stăteam la cămin și poate nu aveam mâncare, până în prezent. Să joci fotbal pare ușor din exterior, dar nu e deloc așa. Sacrificiile sunt mari, de la accidentări până la situații mai încordate cu antrenori sau conducători. Însă tot timpul Dumnezeu m-a ajutat, m-a întărit să trec peste acele momente. Cu luptă și sacrificiu.

Încă o chestiune vreau să zic. Ultimul meu club important a fost U Cluj. Am ajuns acolo când echipa era jos, cu minus 14 la „adevăr”. N-am plecat foarte bine de acolo, dar am iertat pe toată lumea. Am vorbit cu Dumnezeu și n-am nicio problemă cu nimeni, în inima mea toți sunt iertați și mă bucur când îi văd. Sunt în pace cu toată lumea, le doresc tuturor sănătate. Trăim într-o lume agitată, schimbarea în bine depinde de fiecare. Eu le doresc tuturor numai bine, vreau să transmit un mesaj pozitiv. Primesc multă putere de la Bunul Dumnezeu, altă sursă de putere nu am. Ca om, sunt slab și neputincios, dar prin mila Bunului Dumnezeu cred pot fi mai responsabil, eu și toți cei din jurul meu. Relația cu aproapele trebuie să fie mai cu bunătate. Prin ce trec acum m-a schimbat”, a spus Hidișan în Gazeta Sporturilor.

Hrănește bine(le)!Cumpără suplimentul alimentar Tinctură de propolis și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Hidișan face un tratament pentru boala sa, dar pentru a supraviețui are nevoie de o operație foarte scumpă în străinătate.

„Viața merge înainte! În fiecare zi mă bucur de ea, încerc să duc o viață normală. Sunt un om care trăiește atât cât își permite după valorile fizice. Am niște probleme după chimioterapie, sângele nu mi-e prea bun, tot aștept analizele să văd ce valori am. Știu însă că tumora principală s-a retras foarte mult! Acum e bine, organismul a reacționat excelent. Să vedem ce va fi de acum înainte. În principiu, ar trebui să fiu operat în străinătate, dar vom vedea cum decurg lucrurile. Am trimis analizele în Italia și Austria, aștept și de acolo, iar medicii se vor pune de acord să ia cea mai bună decizie. În ei și în Dumnezeu am încredere și știu că nu mă lasă. Voi fi bine! Vă promit! Voi fi bine, cu siguranță!”, a concluzionat el.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate