ACTUALITATEProteste masive în Canada, Danemarca, Germania și Olanda împotriva restricțiilor: Gata, pandemia...

Proteste masive în Canada, Danemarca, Germania și Olanda împotriva restricțiilor: Gata, pandemia s-a terminat! Pe 20 martie se anunță proteste și-n România

Mii de persoane au protestat, sâmbătă seară, în orașul canadian Montreal față de restricțiile antiepidemice din provincia Quebec, informează cotidianul Le Figaro.

Mulțimea a fost formată în principal din familii care, de regulă, nu caută să intre în conflict cu forțele de ordine, a remarcat polițistul Manuel Couture, purtător de cuvânt al Departamentului de Poliție din Montreal, scrie Smart Radio.

Tot sâmbătă, mii de oameni au ieșit în stradă și-n Germania, pentru a protesta față de măsurile de combatere a pandemiei.

Oamenii au ieșit la Dresda, la Stuttgart, la Munchen și la Dusseldorf. Manifestanții au scandat lozinci, inclusiv „Pandemia s-a încheiat”.

Proteste s-au înregistrat și în Danemarca, la Copenhaga, unde au luat parte câteva sute de persoane.

Organizat la inițiativa grupului „Men in Black Denmark”, care orchestrează manifestații de la sfârșitul anului 2020 împotriva “constrângerii” şi „dictaturii” semi-lockdown-ului anti-COVID-19 impus în această țară, marșul de protest a avut loc fără incidente majore, însă într-o atmosferă “uneori intensă”, potrivit mass-media locale.

Manifestanții au mărșăluit cu fumigene şi torțe în centrul capitalei daneze, scandând „Libertate pentru Danemarca” sau „Mette, ciao”, cu referire la premierul Mette Frederiksen. Au fost lansate petarde şi focuri de artificii.

Manifestația a intervenit la o zi după ce o femeie de 30 de ani a fost condamnată la doi ani de închisoare cu executare, pentru că a îndemnat la violență în timpul unei reuniuni anti-restricții, organizată de „Men in Black Denmark” în capitala daneză la începutul lui ianuarie.

Chiar dacă Danemarca a anunțat la sfârșitul lui februarie ridicarea unor restricţii, multe dintre ele au fost prelungite până pe 5 aprilie, cum ar fi închiderea barurilor şi restaurantelor, a celor mai multe instituții de învățământ secundar şi superior sau a sălilor de sport.

Două mii de olandezi s-au adunat, duminică, într-un parc din Haga, pentru a protesta împotriva premierului Mark Rutte şi restricţiilor impuse de guvern. Poliţiştii au folosit tunuri cu apă pentru a dispersa mulţimea, protestarii acuzând forțele de ordine de brutalitate.

Pe 20 martie, la București se anunță un protest împotriva restricțiilor, în Piața Universității. Anunțul circulă pe rețele de socializare.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate