Într-o postare recentă pe pagina de Facebook, Garda de Mediu Botoșani, a anunțat că a amendat cu 6.000 de lei un producător din sectorul zootehnic pentru diverse nereguli, printre care și disconfort olfactiv.
„Ca urmare a unei acțiuni de inspecție și control privind disconfortul produs de funcționarea unei ferme de animale din municipiul Botoșani, aspect sesizat atât în presa locală cât și de Avocatul Poporului Biroul Teritorial Suceava, o echipă de comisari din cadrul Garda de Mediu Botoșani a constat că obiectivul nu se autorizează din punct de vedere al protecției mediului, întrucât pe amplasament și din extrasul registrului de exploatației, titular nu deține un număr minim de animale pentru care se solicită autorizație de mediu, respectiv 100 capete bovine, 100 capete suine”, este mesajul postat de Garda de Mediu Botoșani.
Alte nereguli identificate de Garda de Mediu Botoșani:
- „toate animalele sunt crescute pentru îngrășat și sacrificare, în stabulație liberă.
- pe amplasament nu există punct pentru sacrificarea animalelor.
- există o platformă pentru depozitarea dejecțiilor solide, cu suprafață de 300 mp, iar pentru dejecțiile lichide a fost montat un bazin cu capacitatea de 9 tone.
- periodic dejecțiile solide sunt colectate și depozitate pe terenul agricol, proprietate.
- silozul este amplasat în incinta proprietății, pe o folie impermeabilă prevazută cu pereți din beton (de 1,5 m) și acoperit cu o folie impermeabila și un strat de pământ, la data controlului se resimțea disconfort olfactiv.
- deșeuri de ambalaje din material plastic, deșeuri din fier sunt depozitate direct pe sol.”
Potrivit sursei citate, „Pentru neconfomitățile constatate s-au stabilit în sarcina persoanei fizice atât măsuri cu termen de remediere a acestora cât și măsuri au caracter permanent. S-a aplicat o amendă contravențională de 6.000 lei”.
Garda de Mediu nu se sesizeaza ca de ani de zile sunt cateva locuri in jurul Bucurestiului se ard deseuri, cauciucuri ,etc Au relatat si posturile TV si NIMIC .Cred ca acolo, in Botosani, este altceva la mijloc.
1. Dacă s-au ridicat blocuri și case după ce ferma era deschisă vecinii n-au de ce să se plîngă, au știut unde se mută.
2. Fermele sînt o pacoste. Gospodăria numită de subzistență sau țărănească, amândouă în batjocură, împreună cu satul, este cel mai înalt punct de organizare ce l-a atins omul.
Mulți cred că vacile crescute cu concentrate se balegă precum vacile ce pasc și au fîn în iesle. Ca să curețe în grajdurile cu multe animale acele excremente lichide se amestecă cu apă și sînt ținute în rezervoare mari unde nu se descompun sau sît descompuse de altfel de micoorganisme de pute de-ți pică nasul.
Fiind multă risipă de bucate clocăie șobolanii.
Părerea mea:
Fermele nu numai că nu trebuie subvenționate dar trebiesc descurajate. N-am zis interzise că orice îngrădire e rea. Trebuiesc încurajate gospodăriile prin organizarea unei simple rețele de colectare. Mîncarea va fi mult mai sănătoasă, mult mai gustoasă și mai ieftină.
Ăia sunt normali?
Sau sunt frați cu inspectorii de la A.N.A.F. care au amendat cîțiva țărani că își vindeau fructele la poartă. Undeva prin Deva.
Numai tîmpiți angajează statul?
Stiti vorba aia…cine se aseamănă se-adună.