sâmbătă, aprilie 13, 2024
ACTUALITATEProiectul de lege pentru ajutorarea schitului Prodromu de la Muntele Athos a...

Proiectul de lege pentru ajutorarea schitului Prodromu de la Muntele Athos a trecut de Parlament. Singura formațiune care s-a opus a fost USR/PLUS

Camera Deputaților a aprobat, miercuri, în calitate de for decizional, proiectul de lege prin care statul român acordă un sprijin financiar în valoare de 960.000 euro (echivalentul în lei) schitului românesc „Prodromu” de la muntele Athos.

S-au înregistrat 258 de voturi „pentru”, 31 de voturi împotrivă, 19 abțineri şi un deputat nu a votat. Toate voturile contra au fost de la USR PLUS. Printre cei care au votat împotriva finanțării schitului românesc de la muntele Athos s-au numărat vicepremierul Dan Barna și ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă.

Unul din deputații USR PLUS care au votat contra, Radu Molnar, spune că finanțarea schitului românesc este ‘o risipă populistă’.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Dacă Dumnezeu nu ar exista de G.K. Chesterton vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

De asemenea, alți 17 deputați USR PLUS s-au abținut la vot, alături de doi deputați UDMR.

„Am votat azi împotriva alocării de bani pentru schitul românesc de la muntele Athos. Anul trecut, Parlamentul a mărit aceasta sumă de la 250 de mii de lei pe an la aproape un milion. Azi s-a votat aprobarea ordonanței de urgență care definește normele de alocare financiară. Nu mai aveam ce schimba, acum, la final, dar a fost un vot de conștiință. Mi se pare trist că într-un an atât de complicat financiar, aruncăm efectiv cu bani într-o instituție care oricum e foarte bine finanțată. În cazul de față este vorba despre 25 de călugări care primesc o mulțime de donații din mediu privat și care nu duc lipsă de nimic (este celebru cazul lui Gigi Becali care a donat sume impresionante in trecut). Am votat împotrivă pentru ca acum prioritățile noastre trebuie să fie altele. Și asta nu doar la nivel declarativ. Proiectul a trecut oricum, cu sprijinul tuturor partidelor în afară de USR PLUS, care nu a girat o risipă populistă”, a scris deputatul USR PLUS Radu Molnar pe Facebook.

Au fost și 4 deputați USR PLUS care au votat pentru.

Reamintim că după alegerile locale, mai mulți consilieri și un Primar USR-PLUS au refuzat să depună jurământul cu mâna pe Biblie, iar USR și PLUS au fost singurele formațiuni politice care s-au opus explicit Referendumului pentru Familie din 2018.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE