vineri, iunie 14, 2024
ACTUALITATEMai mulți consilieri și un Primar USR-PLUS au refuzat să depună jurământul...

Mai mulți consilieri și un Primar USR-PLUS au refuzat să depună jurământul cu mâna pe Biblie, iar unul a refuzat să jure pur și simplu

Mai mulți consilieri ai USR/PLUS aleși pe listele Consiliului Local Brașov au refuzat să rostească formula legală a jurământului de investire. Unii nu au pus mâna pe Biblie și au refuzat „Așa să-mi ajute Dumnezeu”, iar altul a modificat jurământul astfel încât a eliminat și cuvântul „jur”, informează brasovmetropolitan.ro

Victor Ilie (USR/PLUS – foto) a început să citească textul jurământului fără să pună mâna pe Biblie, iar când Președintele de ședință George Scripcaru i-a atras atenția că trebuie să pună mâna pe Biblie și pe Constituția României, acesta a replicat: „Fără formulă religioasă”.

Victor Ilie a mutat Constituția în alt loc, pentru a putea pune mâna numai pe ea. De asemenea, nu a rostit nici formula de încheiere a jurământului: „Așa să îmi ajute Dumnezeu!”.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Dacă Dumnezeu nu ar exista de G.K. Chesterton și vei contribui la susținerea siteului  R3Media.

Beatrice Moraru (USR PLUS), Andrei Oniga (USR PLUS) și Valentin Paul Radu (PNL) au jurat și ei „fără formulă religioasă”, iar Magdalena Gerea (USR PLUS) nu a jurat nici cu mâna pe Biblie, nici pe Constituție.

Cezar Crican (USR/PLUS), deşi a depus jurământul cu mâna pe Biblie şi Constituţie, nu a folosit formula religioasă de final.

O situație asemănătoare a avut loc în București, unde toți consilierii USR/PLUS de la Sectorul 1 au refuzat să jure cu mâna pe Biblie. Același lucru l-a făcut și primarul USR al Sectorului 2, care a evitat să rostească și „Așa să-mi ajute Dumnezeu”.

Conform Codului Administrativ în vigoare, „Consilierii locali aleși al căror mandat a fost validat depun următorul jurământ în limba română: Jur să respect Constituția și legile țării și să fac, cu bună-credință, tot ceea ce stă în puterile și priceperea mea pentru binele locuitorilor comunei/orașului/municipiului/județului. . . Așa să îmi ajute Dumnezeu! Formula religioasă de încheiere va respecta libertatea convingerilor religioase, jurământul putând fi depus și fără formula religioasă. Jurământul se imprimă pe un formular special și se semnează, în două exemplare, de fiecare ales local”.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE