duminică, iunie 4, 2023
ACTUALITATEProiect de lege: Toate instituțiile statului să se aprovizioneze numai cu produse...

Proiect de lege: Toate instituțiile statului să se aprovizioneze numai cu produse alimentare românești provenite de la producători autohtoni

Senatorul Călin Matieș a anunțat un proiect de lege prin care instituțiile statului vor fi obligate să se aprovizioneze numai cu produse alimentare românești, provenite de la producătorii autohtoni, informează Agrointel.

Conform acestuia în program vor fi incluse instituții de la popota Ministerului Apărării Naționale (MAPN), Jandarmerie, Spitalele, Cantinele școlare la alte instituții publice cu servicii de alimentație publică internalizate care vor fi obligate să folosească pe post de materie primă produse provenite din fermele sau gospodăriile producătorilor autorizați! „Și aici aș include pe listă și Parlamentul României!”, a spus senatorul de la PSD.

În proiectul de lege mai-sus menționat, senatorul urmează să prevadă ca statul român să înființeze centrele de colectare și procesare a produselor agro-alimentare.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„Lanțul este simplu și scurt, fără samsari și intermediari: producător român autorizat – instituția publică (depozit, cantină)”, a precizat Matieș.

Tot acesta a anunțat că a depus un amendament la legea „Cornul și laptele” prin care statul trebuie să achiziționeze exclusiv produse românești.

„Marți, 30 martie, am depus și un amendament ca în programul Cornul și Laptele să se achiziționeze exclusiv produse românești, de la producători locali autorizați! Gata cu merele din Polonia sau laptele din prafuri! PNL a amânat amendament pentru două săptămâni”, informează Agrointel.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

36,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate