marți, aprilie 23, 2024
ACTUALITATECalifornia vrea sa plătească 1,2 milioane de dolari despăgubiri pentru fiecare locuitor...

California vrea sa plătească 1,2 milioane de dolari despăgubiri pentru fiecare locuitor de culoare. Unii dintre ei cer sume de aproape 200 de ori mai mari

Grupul operativ pentru reparații din California a recomandat în mod oficial ca statul să ofere plăți de până la 1,2 milioane de dolari fiecărui rezident de culoare, scrie Fox News.

Parlamentul din California ar putea vota recomandările comisiei

Grupul de lucru a avut o ședință publică la Oakland, California, sâmbătă și a votat setul final de recomandări care urmează să fie trimise legislatorilor statului. Grupul de nouă membri a cerut statului să ofere locuitorilor de culoare, pe lângă plăți, și scuze oficiale.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe,  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului  R3media.

„Reparațiile nu sunt doar justificabile din punct de vedere moral, dar au potențialul de a aborda disparitățile și inegalitățile rasiale de lungă durată”, a declarat reprezentantul Barbara Lee, deputat în California, după ce a participat la întâlnire.

Recomandarea comisiei împarte plățile pe tipuri de discriminare istorică. De exemplu, rezidenții de culoare afectați de discriminare de către bănci ar primi 3.366 de dolari pentru fiecare an în care au locuit în California de la începutul anilor 1930 până la sfârșitul anilor 1970, în valoare de până la 148.099 de dolari.

Similar, rezidenții de culoare ar putea primi aproximativ 2.352 de dolari drept compensație pentru comportamentul excesiv al Poliției și încarcerarea în masă pentru fiecare an în care au trăit în California între 1970 și 2020. Aceste plăți s-ar putea ridica la 115.260 de dolari.

În total, din din toate plățile, un californian de culoare care are 71 de ani și a trăit toată viața în California ar putea primi până la 1,2 milioane de dolari, potrivit analizei New York Times.

Votul de sâmbătă al juriului a inclus doar recomandări pentru legislatura statului și nu are nicio greutate legală.

Unii dintre cetățenii de culoare cer chiar sume mai mari

Întâlnirea de sâmbătă a inclus opoziția unor locuitori de culoare care cer plăți mai mari. Un activist identificat drept Tony Pierce a fost unul dintre cei mai sinceri oameni de la adunare, făcând referire la celebra promisiune „40 de acri și un catâr” făcută foștilor sclavi.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„Știți că sumele ar trebui să fie proporționale cu ceea ce era un acru pe atunci. Ni s-au dat 40, OK? Ni s-au dat 40 de acri”, a spus Pierce. „Așadar, numărul proporționale din anii 1860 pentru 40 de acri până în prezent este de 200 de milioane de dolari pentru fiecare afro-american”, a adăugat el.

Proiectul de recomandare a menționat că statul California a intrat în Uniune ca stat liber în 1850, dar a spus că nu a adoptat legi la acea vreme pentru a garanta libertatea. Recomandarea a subliniat că timp de un deceniu după emancipare, California a continuat să permită aplicarea Legii privind sclavii fugari, care a cerut capturarea și relocarea acestora.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

1 COMENTARIU

  1. Oameni buni, în contextul de faţa termenul (engl.) “reparations” are sensul de “despăgubiri”, nu “reparaţii”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE