vineri, mai 24, 2024
ACTUALITATEPrognoză meteo: Cum va fi vremea pe 1 decembrie

Prognoză meteo: Cum va fi vremea pe 1 decembrie

Prima zi de a lunii decembrie regăsește țara noastră în zona de acțiune a unui câmp de presiune ridicată, asociat anticiclonului est-european, în timp ce în zona Mării Negre va acționa un centru baric de joasă presiune alături de care se poziționează, la început, un front cald care se va transforma apoi în frontoliză caldă.

Din punct de vedere al circulației (NV – SE, apoi SE – NV), rămânem tot în sector rece, cu un aer polar maritim care va duce abaterile termice negative la –4, –6 grade față de normal, asta la 850 hPa.

Temperaturi:

Noaptea care urmează va fi una rece și foarte rece la nivelul întregii țări, cu valori de la –4 spre –6 grade, iar prin zonele montane și depresiunile montane vorbim chiar de ger, cu –8 spre –10, –11 grade.

Și maximele primei zile de iarnă calendaristică rămân modeste, negative prin nordul și centrul Moldovei, prin Transilvania, sudul extrem al Munteniei și prin NV Dobrogei, cu valori de la –0 spre –2 grade. În restul țării valorile diurne trec ușor de pragul de 0 grade, spre 1 – 2 grade. În zonele montane vorbim de temperaturi de la –4 spre –6, –8 grade.

Nebulozitate:

Pe timpul nopții avem parte de un cer senin prin zonele montane, prin dealurile Olteniei, Munteniei, Banatului, Crișanei, dar și prin sudul Moldovei (aici vorbim mai mult de un cer variabil). Pe parcursul zilei norii mai rămân prezenți doar prin estul Munteniei, Dobrogea, sud-estul Moldovei și prin sudul Munteniei și Olteniei, în rest urmând să avem parte de un cer senin și soare. Seara și până la final zilei norii joși se extind și în Muntenia și Moldova.

Ceață:

Pe timpul nopții avem condiții de ceață cu depunere de chiciură prin Oltenia, Muntenia, nordul Crișanei, Maramureș, pentru ca seara și până la finalul intervalului de prognoză condiții de ceață să reapară prin sudul extrem al Munteniei.

Precipitații:

La începutul nopții ninsorile continuă prin Dobrogea (în nordul regiunii vor fi și lapoviță și chiar ploaie) iar până dimineață ninsori slabe mai pot fi și prin Banat, Crișana, centrul Moldovei și zonele montane. Seara și până la finalul zilei ninsori apar și prin nordul Moldovei, iar prin Dobrogea vorbim de ploi, lapoviță și ninsori.

Prognoza completă este aici.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE