sâmbătă, decembrie 9, 2023
ACTUALITATEPentru sași e timp, pentru campionii români, ba. Sportivii români, cei mai...

Pentru sași e timp, pentru campionii români, ba. Sportivii români, cei mai buni din UE la canotaj, ignorați de autorități la sosirea în țară

Lotul României de canotaj a obținut cel mai bun rezultat din istorie la Campionatele Europene de la Munchen, recent încheiate.

Sportivii români au încheiat clasamentul pe medalii pe locul 2, țara noastră fiind depășită doar de Marea Britanie. Practic, sportivii noștri au fost cei mai buni din Uniunea Europeană în competiția încheiată duminică.

Din păcate, niciun reprezentant al Guvernului, nici măcar Ministrul Tineretului și Sportului nu i-a așteptat pe sportivi pentru că au reprezentat cu onoare România, ridicând-o peste toate țările din Europa, cu excepția Marii Britanii.

Sportivele au adresat un mesaj acid oficialilor și guvernanților, a căror datorie ar fi fost să îi întâmpine pe sportivi.

«Le urăm vacanță plăcută în continuare, să ne urmărească la televizor și probabil când vom mai aduce rezultate, poate nu sunt de ajuns, poate mai trebuie, cine știe, vor face un mic deranj și vor veni aici alături de noi.» a declarat Simona Radiș.

«Sperăm că la Mondiale ne vor aștepta și pe noi cum l-au așteptat și pe David oficialii.» a adăugat Mădălina Bereș, potrivit EuroNews.

Echipa României a fost formată din Magdalena Rusu, Iuliana Buhuș, Ancuța Bodnar, Denisa Tîlvescu, Mădălina Bereș, Amalia Bereș, Ioana Vrînceanu, Simona Radiș și cârmaciul Adrian Munteanu.

În apărarea sa, ministrul Eduard Novak a spus că nu a fost invitat la ceremonia de primire a sportivilor.

„Vreau să felicit încă o dată canotorii români, dar şi antrenorii, federaţia şi pe toţi cei care au pus umărul la rezultatele lor remarcabile, pentru performanţele istorice de la Campionatele Europene. Am transmis mesaje de felicitare, publice şi private, şi în timpul competiţiilor, pe care le-am urmărit îndeaproape, cu emoţie, mândrie şi interes.

Primirea delegaţiei noastre la revenirea în ţară a fost organizată de Federaţia Română de Canotaj. Federaţia a programat evenimentul, s-a ocupat de închirierea Salonului Oficial şi a invitat presa. Ministerul Sportului nu a fost invitat să participe nici la organizare, nici la evenimentul în sine, şi nici nu a primit o informare oficială în acest sens. Vă asigur că am fi onorat cu mare bucurie orice propunere de participare, în orice formă, cum am făcut-o de atâtea ori când sportivii români au revenit în ţară cu rezultate internaţionale” , a scris Eduard Novak, într-o postare pe Facebook.

În replică, Elisabeta Lipă, președintele Federației de Canotaj, spune că o asemenea explicație este jenantă, deoarece niciodată ministerul de resort nu este invitat, ci este de datoria sa să știe când se întorc sportivii în țară.

„Eu nu am pomenit ca un ministru, un oficial să fie invitat de către Federație să vină să întâmpine sportivii. Vă rog să mă credeți, eu nu am pomenit așa ceva.

Federația Română de Canotaj și, în general, federațiile când participă la un campionat se ocupă de transportul sportivilor, masă, casă. Când obțin niște rezultate e jenant să sun eu pe dl ministru sau un secretar de stat din minister să spun ‘vă rog eu frumos să mă felicitați și să știți că vin luni, la 10:20, cu aeronava nr nu-știu-care din Munchen la București’.

Niciodată nu am transmis și eu am fost ministru în 2016. Aveam un cabinet de consilieri alături de mine care în permanență mă informau despre ce se întâmplă în sportul românesc”, a declarat Lipă, pentru B1.

Premierul Nicolae Ciucă și-a făcut timp să participe la Festivalul sașilor, desfășurat în Ardeal la finalul lunii trecute. Sașii reprezintă o comunitate de câteva mii de persoane în România, dar președintele României provine din această etnie.

 

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

3 COMENTARII

  1. Ai bre că sunteți buni! Păi cum credearăți dumneavoastră că se se repede vreun zero din minister sau vre-un zero tăiat din conducere să stea lângă oameni care sunt nu buni ci excepțional de buni la ceva? ! Dacă încerci să te freci de ele ca să se ia și pe tine nițică glorie te huiduie lumea ca pe Ponta, de nu-ți ajunge Dâmbovița să te speli de flegmele lor! Așa, mergi pe burtă și faci pe niznaiul, ceea ce s-a și întâmplat, atât în cazul de față cât și în cazul campionului NOSTRU, nu al lor, la înot. Mazete, monșer, numai mazete !

  2. De la argint la Munchen, la aur în țară. Felicitări deopotrivă pentru performanțe cât și pentru declarații. Și încă delicate, mai ales după nesimțirea de răspuns oferită de Novak.

  3. Un singur lucru nu mi-e clar din articol: ce urma să replice ministrul când presa liberă l-ar fi acuzat că s-a dus la aeroport pentru puncte electorale ieftine ? Versiunea asta de ce lipsește din analiză ?

    Din Circul Democrației.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE