marți, mai 21, 2024
ACTUALITATEProfesorul Dan Dungaciu, trimis în judecată de DNA pentru „pentru abuz în...

Profesorul Dan Dungaciu, trimis în judecată de DNA pentru „pentru abuz în serviciu”

Profesorul universitar Dan Dungaciu a fost trimis în judecată de către Direcția Națională Anticorupție, fiind acuzat de săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu, faptele având loc între 2017 și 2022, în perioada în care era director al Institutului de Ştiinţe Politice şi Relaţii Internaţionale „Ion I.C Brătianu” al Academiei Române, informează G4 Media.

Contactat de G4Media.ro, Dungaciu a declarat: „Nu știu, o să mă lămuresc”, evitând să spună și dacă a fost audiat de procurori în faza de cercetare penală.

Dosarul a fost înregistrat la Tribunalul București, în acest moment fiind în faza de Cameră Preliminară. Parte civilă în dosar s-a constituit Institutul de Ştiinţe Politice şi Relaţii Internaţionale (ISPRI).

Conform unei dezvăluiri a publicației Presshub.ro din decembrie 2023, dată la care Dungaciu avea calitatea de suspect, cercetările DNA au început după o sesizare a Curții de Conturi care efectuase, anterior, un control la Institut.

Procurorii au descoperit că, în 2017, în calitate de director al Institutului, Dungaciu ar fi semnat un contract de împrumut de folosință și, ulterior, alte două acte adiționale, cu Asociația „Laboratorul de Analiză a Războiului Informațional și Comunicare Strategică (LARICS)”, în calitate de comodatar. Prin aceste contracte au fost date spre folosință către LARICS, cu titlu gratuit și fără organizarea unor licitații publice, două spații situate în sediul ISPRI. Contractul s-a întins pe 5 ani, cuantumul chiriei neplătite de către LARICS fiind de 101.607 lei, sumă pentru care institutul s-a constituit parte civilă în dosarul de la instanță. Printre membrii fondatori ai LARICS se afla și Dungaciu.

Interesant este că acest necaz vine pentru Dungaciu după ce, anul trecut, a fost îndepărtat din fruntea ISPRI, după 12 ani în care l-a condus.

Dungaciu a fost o țintă constantă pentru zona progresistă. Pentru că a criticat deseori politica externă a regimului Iohahnis, a fost luat la țintă de publicația finanțată de ONG-ul Freedom House.

Lui Dungaciu i s-a imputat, ba că nu a depus declarația de avere, ba că ar face propagandă „chineză” prin Academia Română.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

4 COMENTARII

 1. Prin pandelica de covrig facea liste cu conspirationiiști.
  Acum a venit scadenta pentru furaciuni.
  Specialistui vietii de la stefan ghiorghiu.
  Hai sifon.

 2. Dnul se crede mare specialist in jeopolitikă .
  Într-o emisiune ne vorbea despre denazificare romaniei .
  Astfel dădea apă la moară celor care ne acuza în mod aberant ca suntem antievrei,
  Pentru telectuali semiti sunt și altii decat evrei.
  Eu nu sunt nazism mai slu@@ză penibila.
  Un individ tare indigest .
  Pot zice chiar gretos
  Ai pupat condurul degeaba.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE