duminică, februarie 25, 2024
ACTUALITATEAlianța pentru Unirea Românilor (AUR) cere proteste fără limită de participare, începând...

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) cere proteste fără limită de participare, începând cu 1 august. George Simion: Restricțiile nu se mai justifică astăzi în niciun fel

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) solicită Guvernului să includă pe lista măsurilor de relaxare ce sunt programate ce ar începe din 1 august, dreptul românilor de a organiza proteste fără o limită de participanți. AUR a precizat că în prezent numărul de participanți la proteste este limitat la 100, deși cazurile de Covid-19 au scăzut foarte mult, informează stripesurse.ro.

„AUR cere Guvernului PNL-USR-UDMR să respecte întocmai dreptul cetățenilor români de a participa la adunările publice, astfel cum ele sunt definite prin Legea 60/1991.

În ultimele luni, am asistat la evenimente în aer liber la care au participat chiar și peste 40.000 de persoane, în vreme ce restricțiile privind organizarea de proteste au fost menținute la 100 de participanți. Ne punem întrebarea: de cine se teme domnul Cîțu? Cumva, de românii care ar putea ieși în Piața Victoriei pentru a-l trage la răspundere?”, a declarat senatorul Claudiu Târziu, co-președintele AUR.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

De asemenea, George Simion explică că restricțiile nu se mai justificată.

„Statul are obligația de a asigura toate condițiile necesare exercitării libertății de întrunire (garantată prin art. 39 din Constituția României). Restricțiile nu se mai justifică astăzi în niciun fel. Guvernul trebuie să înceteze să încalce libertatea românilor.”, a precizat deputatul George Simion, liderul formațiunii.

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

5 COMENTARII

  1. Credeti ca mai intereseaza pe careva restrictiile lor? Daca oamenii vor sa iasa la proteste, pentru ca asta e singura cale de a-si pastra libertatile, vor iesi si se vor pisa pe toate masurile lor inepte, ilogice, absolut inutile dar profund daunatoare. Daca poporul roman mai exista, atunci sa iasa. Tot poporul.

  2. Asa e. O cerere normala din partea AUR! Cu toate astea francezii au iesit in strada cu sutele de mii in ciuda restrictiilor!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE