ACTUALITATEDan Puric: Aștept să fiu chemat în judecată pentru ideile mele, pentru...

Dan Puric: Aștept să fiu chemat în judecată pentru ideile mele, pentru faptul că încă-mi iubesc țara, pentru faptul că încă mai cred în Dumnezeu

Actorul și regizorul Dan Puric a spus într-un dialog cu avocatul Mihaela Olaru că se așteaptă să fie chemat în judecată pentru ideile sale, între care iubirea de Dumnezeu și de țară.

„Când am auzit că sunteți avocat și am auzit că mă chemați, m-am gândit că e o chestie penală, dar i-am mulțumit lui Dumnezeu că este o chestie normală. Aștept să fiu chemat în judecată pentru ideile mele, pentru faptul că încă-mi iubesc țara, pentru faptul că încă mai cred în Dumnezeu.

Cadrul juridic internațional te bagă la penal pentru faptul că-ți iubești țara, părinții, istoria și m-am bucurat foarte mult că m-ați chemat pentru o chestie normală”, i-a declarat el Mihaelei Olaru.

Puric a făcut o scurtă analiză a publicului de teatru din România, despre care a afirmat că s-a vulgarizat.

„Marea majoritate a publicului s-a transformat, vulgarizat, datorită unor posturi de televiziune, unor influențe care vin de dincolo și a unor politici culturale.

La televizor au apărut vedetele de carton și s-a cultivat mitocănia, mârlania, proxenetismul, ani de zile. Tinerii nu sunt vinovați, din acest punct de vedere, dar sunt vinovați pentru că n-au respins toxinele. Și mie îmi turnau în cap ideologii de partid și de stat, iar acum ăștia de la UE altele, dar le resping”, a declarat artistul.

Dan Puric a spus că digitalizarea nu este rea în sine, ci modul în care o folosim. Este utilă, dar nu este totul.

„Nu-i vorba despre era digitală, care e foarte bine că există. E vorba că stând tot pe chestia aia, nu mai au spiritul de asociație. Sunt oameni informați, dar nu mai au cunoaștere. Au inteligență de facebook și google. Este benefică în acel moment. E ca și codul rutier. E necesar când mergi pe stradă, dar viața e mai mult decât o stradă”, a adăugat el.

Autorul cărții „Omul frumos” a spus că a fost ofertat în trei rânduri pentru a deveni europarlamentar.

„Am primit trei oferte pentru a deveni europarlamentar. Știți ce-am răspuns? Țin mult mai mult la câinele meu decât la Europa de azi. Nu Europa fundamentală, pe care o respect”, a conchis el.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate