ACTUALITATE Profesor universitar din Oradea, decedat la o săptămână de la prima doză...

Profesor universitar din Oradea, decedat la o săptămână de la prima doză de vaccin. Valeriu Gheorghiță spune că moartea nu are legătură cu vaccinarea

Profesorul universitar Ioan Dzițac, 68 de ani, a murit la două săptămâni după ce s-a vaccinat cu prima doză din vaccinul Pfizer-Biontech.

Vaccinul l-a făcut la Oradea, unde preda la universitatea din localitate.

Medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID-19, a explicat la Digi24 că decesul profesorului din Oradea nu are legătură cu vaccinarea. De asemenea, autoritățile așteaptă rezultatele necropsiei în cazul asistentei medicale decedate după ce a făcut ambele doze ale vaccinului.

„Cauza decesului a fost legată de o ruptură de aortă, practic o disecție de aortă, care nu are nicio legătură cu vaccinarea. În ceea ce privește primul caz raport, se află la Institutul de Medicină Legală care va stabili bineînțeles cauza decesului. După prima și a doua doză de vaccin nu s-au înregistrat reacții adverse, nu considerăm că există o relație de cauzalitate, însă vom aștepta datele oficiale”, a declarat coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-covid-19.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic – Despre încălzirea globală și ecologism, de Christopher C. Horner  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3Media.

Valeriu Gheorghiță a mai spus că orice eveniment advers după vaccinare trebuie tratat cu cea mai mare seriozitate. „Trebuie raportat și stabilită relația de cauzalitate și încadrarea acelui eveniment advers ca relație adversă sau dimpotrivă, ca reacție coincidentă”, a precizat Gheorghiță.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3Media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3Media

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 14.425 de lei din 34.620...

Dragi prieteni, de azi începem o nouă colectă pentru a asigura finanțarea siteului R3Media, dar de data asta pentru următoarele șase luni. Grație vouă, dragi prieteni,...

Articole relaționate

Cele mai citite