joi, februarie 29, 2024
ACTUALITATEO localitate din Galați intră în carantină. Declarația pe propria răspundere, din...

O localitate din Galați intră în carantină. Declarația pe propria răspundere, din nou obligatorie

Comuna Cuca, din județul Galați, este, de joi, în carantină pentru 14 zile, interval în care declarația pe propria răspundere devine obligatorie pentru cei care doresc să părăsească localitatea.

Direcția de Sănătate Publică Galați a informat Comitetul Județean de Urgență că rata de infectare în comuna Cuca este de 4,74 la mia de locuitori, astfel încât s-a luat decizia de instituire a carantinei începând de joi, de la ora 05.00, pe o perioadă de 14 zile, anunță Digi24.

Potrivit hotărârii, în toate spațiile publice, atât cele interioare cât și cele exterioare, este obligatorie purtarea măștii de protecție.

Toți cei care părăsesc zona carantinată vor prezenta autorităților legitimația de serviciu ori declarația pe proprie răspundere. Totodată, transportul de marfă, materii prime sau alimente pentru populație se va face pe baza documentelor justificative, care să indice scopul și destinația transportului.

Voluntarii vor asigura alimente, medicamente și bunuri de strictă necesitate, pe baza unei adeverințe eliberate de către Primăria Cuca.

Persoanele din localitate, care ce desfășoară activități agricole vor completa declarația pe proprie răspundere.

Intrarea-ieșirea persoanelor și vehiculelor în/din localitatea carantinată se va face doar prin filtrele instituite de forțele de ordine din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

 

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE