ACTUALITATE O localitate din Galați intră în carantină. Declarația pe propria răspundere, din...

O localitate din Galați intră în carantină. Declarația pe propria răspundere, din nou obligatorie

Comuna Cuca, din județul Galați, este, de joi, în carantină pentru 14 zile, interval în care declarația pe propria răspundere devine obligatorie pentru cei care doresc să părăsească localitatea.

Direcția de Sănătate Publică Galați a informat Comitetul Județean de Urgență că rata de infectare în comuna Cuca este de 4,74 la mia de locuitori, astfel încât s-a luat decizia de instituire a carantinei începând de joi, de la ora 05.00, pe o perioadă de 14 zile, anunță Digi24.

Potrivit hotărârii, în toate spațiile publice, atât cele interioare cât și cele exterioare, este obligatorie purtarea măștii de protecție.

Toți cei care părăsesc zona carantinată vor prezenta autorităților legitimația de serviciu ori declarația pe proprie răspundere. Totodată, transportul de marfă, materii prime sau alimente pentru populație se va face pe baza documentelor justificative, care să indice scopul și destinația transportului.

Voluntarii vor asigura alimente, medicamente și bunuri de strictă necesitate, pe baza unei adeverințe eliberate de către Primăria Cuca.

Persoanele din localitate, care ce desfășoară activități agricole vor completa declarația pe proprie răspundere.

Intrarea-ieșirea persoanelor și vehiculelor în/din localitatea carantinată se va face doar prin filtrele instituite de forțele de ordine din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

 

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzelor conservatoare și/sau naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3Media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3Media

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 1.885 de lei din 34.620...

Dragi prieteni, de azi începem o nouă colectă pentru a asigura finanțarea siteului R3Media, dar de data asta pentru următoarele șase luni. Grație vouă, dragi prieteni,...

Articole relaționate

Cele mai citite