EDUCAȚIEProf. Petrișor Peiu avertizează că închiderea școlilor va avea efecte catastrofale pentru...

Prof. Petrișor Peiu avertizează că închiderea școlilor va avea efecte catastrofale pentru țară: Singura soluție rămâne ținerea școlilor și universităților deschise. Politicienii trebuie să renunțe la frica paralizantă

Închiderea școlilor și a universităților va avea un efect catastrofal asupra României, avertizează prof. Petrișor Peiu într-un articol publicat în Cotidianul.

Petrișor Peiu a scris că România nu poate compensa școala tradițională cu școala online și că implementarea unei astfel de măsuri va duce la sporirea sărăciei și la creșterea diferențelor dintre săraci și bogați.

„Să ne aducem aminte că efectele pierderilor din educație cauzate de gripa spaniolă s-au întins peste 60 de ani, până în anii 80, inclusiv cei abia concepuți atunci suferind efectele lipsei de educație.

Un studiu recent indică faptul că dacă doar 10% dintre elevi și studenți vor fi ținuți de lipsa echipamentelor și canalelor on-line în afara procesului de învățământ, o țară ca România (recent plasată în categoria celor cu venit ridicat) va pierde între 6 și 9% din PIB din cauza insuficientei educații a celor 10%. Adică pierderile României vor fi între 13 și 20 de miliarde de euro! Sursa

România este o țară încă insuficient de bogată și cu o administrație insuficient de matură pentru a putea compensa cu predarea on-line pierderile de cunoștințe cauzate de închiderea școlilor. Dacă vom ține școlile și universitățile închise, cei bogați vor deveni mult mai bine educați decât cei săraci, cei din marile orașe se vor afla la distanțe și mai mari față de cei din orașele mici, iar cei de la sate vor fi condamnați la o viață de slujbe primitive și prost plătite. Din toate acestea va pierde întreaga națiune, căci ne vom reduce economia într-un mod dramatic. Așa că singura soluție rămâne ținerea școlilor și universităților deschise. Politicienii trebuie să renunțe la frica paralizantă și la nesfârșita campanie electorală și să adopte cu curaj măsuri pentru limitarea pierderilor”, a scris economistul.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...