ACTUALITATEPrimarul Bucureștiului, Nicușor Dan: Recomand bucureștenilor să poarte mască și în exterior....

Primarul Bucureștiului, Nicușor Dan: Recomand bucureștenilor să poarte mască și în exterior. Primăria Capitalei poate să extindă tipul acesta de măsură

Primarul ales al Capitalei, Nicușor Dan, recomandă bucureștenilor să poarte mască și în exterior, precizând că Primăria Capitalei poate extinde măsurile luate de autoritățile centrale.

Declarația a fost făcută, miercuri seară, la Digi24.

„Recomand ca oamenii să poarte mască și în afară nu doar în interiorul spațiilor închise. E foarte simplu, eu fac asta de când a început această criză și nu m-a afectat în niciun fel – ies din casă, îmi pun masca și o mai dau jos când reintru la mine în casă”, a declarat Nicușor Dan la Jurnalul de Seară de la Digi24.

Întrebat dacă este de părere ca masca să devină obligatoriu și în exterior, primarul ales al Capitalei a declarat:

„Pe această chestiune există niște normative care au fost date de autoritățile centrale și care impun portul măștii în spațiul deschis de la un anumit grad încolo, grad pe care Bucureștiul nu l-a atins încă. Eu recomand oamenilor să poarte mască și în afară pentru că nu poate decât să îi protejeze și pe ei și pe cei cu care intră în contact”, a explicat Nicușor Dan.

Potrivit lui Nicușor Dan, Primăria Capitalei poate „să extindă tipul acesta de măsură”.

„Adică, în plus față de ceea ce recomandă Ministerul Sănătății pe baza protocoalelor pe care le-a stabilit, să relaxeze definiția contactului direct pe teritoriul Bucureștiului și în felul ăsta să extindă testarea”, a spus Nicușor Dan.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...