vineri, februarie 23, 2024
ACTUALITATEÎncă un semn! | Robert Cazanciuc propune ca alegerea parlamentarilor în legislativele...

Încă un semn! | Robert Cazanciuc propune ca alegerea parlamentarilor în legislativele de la București și Chișinău să nu fie incompatibilă

Senatorul PSD Robert Cazanciuc a propus, ca temă de reflecție, în ședința comună a Comisiilor juridice din Senatul României și Parlamentul Republicii Moldova, ca alegerea parlamentarilor în cele două țări să nu fie incompatibilă, conform Agerpres.

„Parlamentar pe ambele maluri ale Prutului. Astăzi am propus o temă de reflecție pentru momentul unei revizuiri constituționale în România sau Republica Moldova – alegerea ca deputat sau senator în România să nu fie incompatibilă cu alegerea ca deputat în Parlamentul Republicii Moldova și, evident, viceversa!

Un dialog constructiv româno-român derulat chiar în Țara Românească, între senatori de la București și frații omologi de peste Prut“, a scris Robert Cazanciuc pe Facebook.

Înveți și ajuți! Cumpără-i copilului tău manualul  „Geografie elementară” de Charlotte Mason și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Delegații din partea Comisiilor juridice din Senatul României și din Republica Moldova au dezbătut, vineri, la Pitești, aspecte legate de Justiție, ca serviciu public eficient și predictibil pentru mediul de afaceri, de reforma justiției, de educația juridică în școli, precum și despre compatibilizarea profesiilor juridice din cele două țări.

Reuniunea face parte din demersul de colaborare instituțională între România și Republica Moldova al parlamentarilor români de pe ambele maluri ale Prutului, consacrând voința de a apropia cele două foruri legislative din perspectiva dublă a afirmării rădăcinilor identitare comune și a sprijinului acordat de România către Republica Moldova.

Tot vineri, Patriarhul Daniel i-a cerut lui Igor Grosu, președintele Parlamentului Republicii Moldova, retrocedarea către Mitropolia Basarabiei a clădirilor confiscate de comuniști, printre care imobilul Facultăți de Teologie Ortodoxă și ale fostului Seminar Teologic din Chișinău.

Reamintim că mai multe evenimente din ultimele luni au sugerat faptul că cele două state românești pregătesc terenul pentru ReUnire. De pildă, de Ziua Națională a României, în Parlamentul de la Chișinău s-a strigat „Jos vama de la Prut”.

De asemenea, jurnaliștii de la Chișinău au afirmat că liderii moldoveni au cerut președintelui Iohannis Unirea Basarabiei cu România. Nicio instituție a statului român nu a negat informație.

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE