vineri, iulie 19, 2024
ACTUALITATEPrezentatoare de la BBC Radio, moartă la câteva zile după vaccinare. Familia...

Prezentatoare de la BBC Radio, moartă la câteva zile după vaccinare. Familia spune că Lisa Shaw (44 de ani) avea cheaguri de sânge după prima doză de vaccin

Lisa Shaw, prezentatoare la BBC Radio și jurnalistă premiată, a murit în spital după ce a suferit cheaguri de sânge în urma vaccinării sale cu AstraZeneca, afirmă familia ei, citată de The Guardian.

Tânăra în vârstă de 44 de ani, care lucra la un cunoscut post de radiodifuziune din nord-estul Angliei și lucrase pentru BBC Radio Newcastle din 2015, a suferit dureri de cap severe la o săptămână după ce a primit prima doză de vaccin și s-a îmbolnăvit grav câteva zile mai târziu, au spus rudele femeii într-un comunicat.

Shaw a murit săptămâna trecută la infirmeria Royal Victoria din Newcastle, după ce a fost tratată în terapie intensivă pentru cheaguri de sânge și sângerări. Familia i-a fost alături în clipele grele, se menționează în declarație.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Persoanelor din Marea Britanie cu vârsta sub 40 de ani li se oferă o alternativă la vaccinul Oxford / AstraZeneca acolo unde este disponibil, după ce au apărut rapoarte rare de cheaguri de sânge cu trombocite scăzute. Au existat 309 de cazuri în Marea Britanie din 33 de milioane de persoane cărora li s-a administrat vaccinul AstraZeneca.

Se crede că riscul unui cheag legat de vaccin este de aproximativ unul din 100.000 pentru persoanele în vârstă de 40 de ani, potrivit agenției de reglementare a medicamentelor și produselor medicale din Marea Britanie (MHRA). Riscul de deces în toate grupele de vârstă a fost de aproximativ 1 la un milion.

MHRA a declarat că beneficiile vaccinului continuă să depășească riscurile pentru majoritatea oamenilor. Nu s-a dovedit că vaccinul provoacă cheaguri, dar a spus că legătura devine mai fermă.

Colegii și ascultătorii au adus un omagiu lui Shaw de când moartea ei a fost anunțată de Alfie Joey la emisiunea de duminică dimineață de la Radio Newcastle.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Într-o declarație publicată de BBC, familia lui Shaw a spus: „Suntem devastați și există o gaură în formă de Lisa în viața noastră care nu poate fi niciodată umplută. Ne va plăcea mereu și ne va fi dor de ea.

A fost o mângâiere uriașă să vedem cât de iubită era de toți ai căror vieți le-a atins și cerem în acest moment intimitate pentru a ne permite să ne întristăm în familie”.

Shaw a lucrat anterior la radio-uri comerciale și a câștigat un premiu Sony Gold în 2012 pentru emisiunea de dimineață pe care a găzduit-o la Real Radio alături de Gary Philipson.

Rik Martin, editorul executiv interimar al BBC Radio Newcastle, a declarat: „Toată lumea de la stație este devastată și se gândește la frumoasa familie a Lisei. Era o colegă de încredere, o prezentatoare strălucită, un prieten minunat și o soție și o mamă iubitoare.

Îi plăcea să fie la radio și era iubită de publicul nostru. Am pierdut pe cineva special care a însemnat foarte mult pentru mulți oameni”.

În martie, peste 10 țări europene au suspendat vaccinarea cu Astra Zeneca, în urma apariției rapoartelor privind cheaguri de sânge și injectarea cu acest ser.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE